måndag 3 december 2007

Tema jul - julklappar som ger mer

Jag älskar egentligen att tänka ut bra presenter och julklappar. Eftersom jag har köpstopp i år tipsar jag istället er läsare om julklappar, idag med betoning på klappar som ger lite mer.


UNICEF
Unicef
har många fina & roliga saker till främst barn. När du handlar presenter i UNICEF-butiken kan du dessutom få dem inslagna och levererade direkt till mottagaren. Här är några favoriter; ett lilla doktorn set för 180 kr eller Brios trämyra med snurrande ägg för de mindre barnen 195 kr. Varför inte ett specialdesignat Miffy Måltidsset 330 kr till bebisen som skall börja äta själv. Med järnvägen från Brio kan barnet följa med vår UNICEF-hjälte CEF på ett spännande uppdrag att vaccinera barn mot allvarliga sjukdomar". 450 kr
Jag är väldigt förtjust i UNICEFS modeller, t. ex en lastbilar som UNICEF använder för att leverera vaccin, mat mm. till behövande barn (225 kr) eller landrovern (195 kr). Dessa är dock mer samlarobjekt än leksaker. Till vuxna kan man köpa istället köpa fina muggar från Indien (170 kr) eller sydafrikanska blockljus (125 kr).Rädda Barnen
Rädda barnens webbshop kan man köpa snyggt designade prylar. Det finns ett halssmycke från SNÖ of Sweden specialdesignat för Rädda barnen (345 kr) och snygga t-shirts i svart och vitt för både barnoch vuxna (125 -149 kr).

IKEA
Barn har ofta alldeles för många mjukdjur men om man absolut vill ge bort ett sådant välj ett från IKEA, så ger du samtidigt fler barn i världen nya möjligheter. IKEA skänker 10 kr till UNICEF och Rädda Barnen för varje mjukdjur som säljs tom 23 december.Röda Korset
Röda korsets nätbutik säljer tre olika smycken från Efva Attling, tröjor och praktiska infoband. Bandet är designat av Katrin Gähler och trycks i en begränsad upplaga. Priset är 25 kronor och en del av pengarna går direkt till RödaKorsets arbete. Infobands idé – att barn som har skiljts åt från sina föräldrar ska kunna få hjälp att hitta dem igen – har beröringspunkter med RödaKorsets återföreningsarbete.Visst kan man lika gärna skriva sitt telefonnummer med bläckpenna på barnets arm men infoband är en snyggare lösning som dessutom kan återanvändas. Våra infoband har några år på nacken men håller än. Skriver man dessutom med märkpenna gör det inget om bandet följer med ner i barnpoolen.

Frälsningsarmén
Hos Frälsis kan man handla både böcker och cd-skivor.
Jag gillar kokböckerna, Grytboken , Grötboken, Soppboken och Brödboken (100 kr/st) Kokböckerna innehåller goda & billiga recept och är bra julklappar till studenter och barnfamiljer. För att få riktigt julstämning kan man köpa En Salig Julsamling, "uppföljare till "En salig samling" 1999 men här med endast julpärlor! Medverkande: Lars Berghagen, Lill Lindfors, Carola, Sanna Nielsen, Jan Allan, The Real Group och Jeanette Köhn (100 kr)
Kan du inte bestämma dig så skall du absolut testa deras julklappsapparat!ICA - Sov gott, medan du gör gott
För andra året i rad presenterar Röda Korset, Konstfack och ICA projektet Humanity. Årets Konstfackselev, vars vinnande bidrag är det stormönstrade bäddsetet "Kompis", heter Caroline Thuning, student i inredningsarkitektur. På ICa kan du köpa "Kompis" som består av ett påslakan och örngott i 100 procent bomull. Priset är 99 kronor varav 12,50 går direkt till Röda Korsets cyklonvarningssystem i översvämningsdrabbade Bangladesh. Bäddsetet tillverkas i Bangladesh och är framställt med hänsyn till både människa och miljö.

Hittar man inget i välgörenhetsorganisationernas nätbutiker man man alltid handla genom God Handling där du kan handla från CDON, Bokus, InkClub och 80 andra välkända internetbutiker och samtidigt stödja valfri välgörenhetsorganisation.

7 kommentarer:

 1. Perfekt. Sonen leker doktor dagligen men saknar doktorsväska. Jag har kollat runt efter en fin. Nu slår jag givetvis till på Unicefs! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Frälsningsarméns kokböcker är fina. Sen kan man ju alltid köpa julklapparna direkt på Myrorna, Emmaus eller liknande, så går pengarna till välgörenhet, nya romaner för en selma.

  SvaraRadera
 3. Hej,
  tack för en bra blogg! Jag tänkte fråga en sak som inte har med inlägget att göra...
  Det bästa är ju att inte handla alls eller handla secondhand, men ibland känner jag , som är mamma, att jag vill veta att mina barn har bra grejer - tex vinterskor, overall, regnkläder osv. Vet du någon blogg eller något nätforum där man lätt kan diskutera/hitta info om vilket alternativ bland olika klädmärken som är minst dåligt om man inte hittar något riktigt bra? Tex letade jag en hel del efter en miljövänlig overall och miljövänliga vinterskor. Funderade på Timberlandskor då de har som profil att vara lite åt det miljövänliga/rättvisa hållet men visste inte riktigt om deras skor var varma nog... Jag kunde väl ha letat än mer men det hade varit skönt med nån sida om såna här frågor...
  Linda

  SvaraRadera
 4. Hej Linda!
  Jag skall fundera lite, på rak arm kommer jag bara att tänka på godsak.se, de har ett forum.

  /Anki

  SvaraRadera
 5. Tack för härlig läsning och sunda åsikter och tips. Ska definitivt kolla vidare på dina tipslänkar. I år ska våra fem barn 10-17 år få ett fadderbarn i julklapp. Hoppas det kan ge dem lite perspektiv på det prylsamhälle vi lever i...

  SvaraRadera
 6. Bra julklappstips! Ett annat tips, för alla som bor i Göteborg iaf, är att traska iväg till Rädda Barnens kontor på Thorildsgatan och köpa de coola t-shirtsen där (lite billigare tror jag än på webbshoppen) av RB:s lokalförening Centrum som från början tog fram t-shirtsen UNIK, VIKTIG OCH "rOCK 'N' rOLL". Då spar ni frakt- och portokostnader :) IM på Plantagegatan har oxå en butik med trevliga presenter.

  SvaraRadera
 7. Jag jobbade tre säsonger på Gröna lund och märke att en del barn var riktigt rutinerade på det där med att komma bort.

  Minns särskilt två borttappade bröder som hade laminerade kort fästa i en sån där jojo-liknande snurra som man hade liftkort i när jag var liten. Vi frågade om de visste sina föräldrars telefonnumer och de ryckte synkat fram sina laminerade lappar med ALLA kontaktuppgifter på. Så söta!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin