tisdag 8 oktober 2013

Hektiska höstveckor

Buggingen Bike 01

Bild: nlnnet

Inte har jag cyklat mycket på sistone heller


Nu för tiden är min tillvaro uppdelad i barnveckor och övriga veckor. De veckorna jag har barnen är alltid mycket hektiska då jag ska hinna med jobb (men komma hem tidigt som möjligt), eventuella läkarbesök, barnens fritidsaktiviteter, hinna laga mat så att vi kan äta middag tillsammans osv Dessutom gärna någon timmes egentid på kvällen för att ägna åt mina studier, bloggen, hushållsarbete etc
Samtidigt vill jag ju inte vara stressad utan verkligen få "kvalitetstid" med barnen när jag väl har dem så det är ett evigt pusslande och trixande. Igår lyckades jag faktiskt med konststycket att vara på tre ställen mer eller mindre samtidigt då jag hade tvättid kl 18, skulle följa dottern till scouterna kl 18 och därefter klämma in ett möte med handbollsklubben (sonens fritidsaktivitet) innan det var dags att hämta från scouterna igen.  Men det blev sen middag och vi var trötta alla tre när vi äntligen satt ner tillsammans vid middagsbordet.


Jag försöker alltid hitta smarta lösningar för att hinna med allt och just nu funderar jag på om en sk crock pot eller slowcooker skulle vara en bra idé. Det skulle göra att jag kunde förbereda middagen redan på morgonen. Kanske får det bli en julklapp till mig själv  i år. 

Jag tror att jag ska se över min tidsanvändning igen också. Jag har tidigare bloggat om några  (1 , 2 & 3 ) övningar för att få koll på sin tid och kanske ska jag sätta mig och göra Tidsverkstadens livskvalitetsprofil igen. Det finns ju så mycket intressant och roligt i livet och jag vill gärna ha tid för allt! Och det sägs ju att man kan få allt, bara inte samtidigt... Dessutom har jag haft lite ont i ryggen på sistone och det är ett tydligt tecken på att det är lite körigt i vardagen. Så dags att varva ner och reflektera...
 

3 kommentarer:

  1. Aj ryggont är inte att leka med. Svårt att bli av med. Har haft super ont under sommaren. Fick besöka naprapaten. Bästa boten? Varva ner i vardagen och träna magmusklerna. Ju starkare buk, desto bättre rygg!

    SvaraRadera
  2. Magträningen är A & O, måste prioritera träningen igen. Men ska i alla fall gå på massage nästa vecka! Och spikmattan är i flitigt bruk.

    SvaraRadera
  3. själv tänkte jag ibland att måste jag skilja mej för att någon gång få lite egentid

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin