tisdag 22 oktober 2013

Att ge och ta är bra!

Hos Rebecka som nyligen avslutade sitt årslånga klädköpstopp (läs hennes gästblogg från när hon precis hade börjat) fick läste jag om Give box,en lagom stor "återvinnings- och återanvändningskiosk" där man helt enkelt kan ge sådant man inte längre vill ha och ta sådant man behöver. En lysande idé tycker jag - men det finns ju så många andra bra bra ställen där man kan byta grejer med varandra.

Skänkeslådor
På många vandrarhem finns det skänkeslådor. Ofta är det sådant som glömts kvar av tidigare gäster men en hel del har också donerats av resenärer som insett att de inte får plats med allt i resväskan när de ska hem efter semestern.

Tvättstugan
När vi bodde i lägenhet i stan bytte vi både större och mindre saker i tvättstugan och här i förorten kan vi byta böcker (och tidningar) i tvättstugan. En rolig detalj är att det lönar sig att besöka föreningens olika tvättstugor. I en uppgång bor det uppenbarligen en snabbläsande deckarfantast, i en annan ett hälsofreak som alltid köper GI och Wellness bilagorna till kvällstidningarna och i min närmaste tvättstuga hittar man alltid några nummer av Allers eller Hemmets Veckotidning.

Freecycle Göteborg
Freecycle
Jag har skrivit om Freecycle vid flera tillfällen. Freecycle är en e-postlista där man kan annonsera efter saker man söker och sådant man vill bli av med. Mitt senaste fynd är en korgstol till balkongen och när jag skulle flytta till lägenhet i våras fick jag bland annat ett duschdraperi och en tvättställning genom Freecycle. Här kan du kolla om det finns någon grupp nära dig.

Facebook
På facebook kryllar det av olika skänkessidor. Vissa grupper är inriktade på ett speciellt geografiskt område men andra fokuserar på exempelvis barnkläder eller barnprylar. Glöm inte att läsa det finstilta bara då alla har olika regler för hur och vad som får annonseras.


Har du något tips på ett bra bytesställe? Och har du något drömbyte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin