måndag 14 oktober 2013

Fika för Fair trade!

Södertäljekringlor

Södertäljekringlor

På torsdag är det dags för årets rättvisefika. Den 17 oktober mellan klockan 08.00-20.00 tävlar Sverige, Norge, Danmark och Finland återigen om vilket land som kan samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag.
Det är nu femte året i rad som Fairtrade Challenge arrangeras. Målet är att en halv miljon människor ska fika med Fairtrade-märkta produkter under en och samma dag.
Samtidigt som du dricker Rättvisemärkt kaffe eller te, äter Rättvisemärkt choklad eller frukt, bidrar du till att odlare och anställda i utvecklingsländer får förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Du kan delta som privatperson, organisation eller företag. Antingen ordnar du en egen fikapaus eller så letar du upp en Fairtrade Fika som någon annan ordnar. Här kan du se om någon arrangerar en Fairtrade Fika nära dig.

Precis som tidigare år är reglerna enkla. Alla som arrangerar eller deltar i en fikapaus den 17 oktober där minst en Fairtrade-märkt produkt serveras får vara med i utmaningen. En fikapaus kan ordnas var som helst - i din skola, på din arbetsplats, i din kyrka eller organisation, på stan eller hemma i soffan med familj och vänner.Varje Fairtrade Fika har en sorts fikamästare som ser till att fikapausen anmäls på webbplatsen och att resultatet räknas och registreras efteråt.

Alla vinner
Fairtrade Challenge är ett enkelt och roligt sätt att engagera sig själv och andra och sprida information om Fairtrade. I år kan man även tävla om sitt bästa Fair Trade recept. Fairtrade Challenge är en del i Fairtrades årliga kampanj Fairtrade Fokus som pågår mellan v. 41-42.

1 kommentar:

  1. Bara inte i pappersmuggar...
    Men de fattigaste bönderna har inte råd att vara med i Fair trade. Inte rättvist.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin