måndag 25 oktober 2010

Matmåndag: Upprop för ny matbok - en bok om att äta upp

Lunch 4/8

Upphottade Spaghettirester...

Jag har tidigare skrivit om att ta tillvara på rester och tipsat om böcker som Fattiga Riddare och andra kökshjältar– om konsten att ta vara på maten . Nu bjuder Libris förlag in alla att medverka till en ny matbok med arbetstiteln Förresten...

Vilka är dina bästa tips för att ta vara på det som blir över? Har du en paj som alltid blir bra, ett bröd som slukar det sista i filmjölkspaketet, en kryddblandning som ger nytt liv åt det mesta, ett buffétrick som får familjen att glömma att allt har stått på bordet förr, ett tips för att pigga upp gårdagens sallad, ett recept som utnyttjar den där biten som andra brukar skära bort och slänga, ett minne av en restfest som fick dig att längta efter fler?

Nu börjar Libris förlag arbetet med restmatsboken Förresten, en bok som i likhet med bland andra Kyrkkaffe och Tillsammansmat bygger helt och hållet på bra recept, idéer, tips, berättelser och inspiration från kök och bord runtom i Sverige och världen. Den här gången blir det extra tydligt varför: vi är här tillsammans!

Vill du vara med så skicka in ditt bidrag senast 31 januari 2011 till forresten@libris.se eller till

Förresten
Libris förlag
Box 1213
701 12 Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin