tisdag 26 oktober 2010

Nominerade till Årets Miljöjournalist 2010

some tv cameras and maybe a journalist

Bild: dryfish

Förra året missade jag att rapportera om de nominerade till årets miljöjournalist (vann gjorde Sven Bergman, Joachim Dyfvermark och Fredrik Laurin med TV-reportaget ”Det rosa guldet”, som visades i SVT:s Uppdrag Granskning. Trion delade priset med Ola Christoffersson, som både filmat och redigerat ”Det rosa guldet".) men 2008 skrev jag om de nominerade och att Andreas Rocksén och Johan Zachrisson Winberg tog hem priset med med TV-reportaget ”Kärnkraftens bakgård som visades i SVT:s serie Uppdrag Granskning. Årets nominerade är:

  1. Johan Bergendorff, Gustaf Klarin, Marie-Lousie Kristola, Camilla Widebeck och Pelle ZetterstenSR Vetenskapsradion Klotet: Granskande program med interaktivitet och fokus på klimatrapportering.
  2. Erika Bjerström och Rikard Collsiöö – SVT: Reportage som lyfter fram de globala konsekvenserna av klimatförändringarna och kopplingen till Sverige.
  3. Ulla Danné och Pernilla Strid – TV4 och Miljöaktuellt:Tvärmedialt samarbete i en granskning av den utrotningshotade ålen.
  4. Lars Edman och William JohanssonLaika Film & Television AB: Toxic Playground, personligt präglad dokumentärfilm om dumpning av kemikalier.
  5. Annika GrenjeSveriges Natur: Journalistik som upphöjer fotot som reportageform och lyfter fram naturskyddsvärden.
  6. Sara Jeswani, David Jonstad och Jesper WeithzEffekt: Tidskrift om klimathotet och behovet av en förändrad livsstil.
  7. Sarah Nylund – Sydsvenskan: Granskning av ett av världens största klimatkompensationsföretag.
Vinnaren kommer att få ta emot priset på Miljöjournalisternas julfest på Kulturhuset 3 december kl 19-23 som gästas av Isabella Lövin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin