lördag 16 oktober 2010

Vill du bidra till mer medveten konsumtion?

Kaffekopp

Vill du bidra till mer medveten konsumtion? Nu har du chansen att bli ekorecensent i Göteborg!

Medveten Konsumtions ekoguide finns för att göra vardagen lättare och mer lustfylld för dig som vill handla mer ekologiskt, rättvist och klimatsmart. Den innehåller hundratals recenserade butiker, caféer och restauranger i Stockholm och tipsar inte bara om ekoreko alternativ, utan granskar också verksamheterna och deras miljöprofil. Nu är ekoguiden på väg till Göteborg!

I Föreningen Medveten Konsumtion tror man att man klarar sig utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt. Föreningen verkar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och på de som arbetar inom industrin. Grundfilosofin är det smarta gamla ordspråket Reduce, Reuse, Recycle. Med tillägget Respect. Visionen är att ekoguiden ska vara en dynamisk karta till din stads gröna smultronställen. En medveten guide som inte bara tipsar om ekoreko alternativ, utan också granskar verksamheterna och deras miljöprofil.

Nu vill Medveten konsumtion dra igång en ekoguide för Göteborg och satsar därför på ett nätverk av engagerade ekorecensenter. Som ekorecensent kan du själv lägga upp egna recensioner på ekoguiden. Tanken är att vara ekorecensent ska vara roligt, lärorikt och meriterande. Du får bland annat en personlig profil på vår i framtiden ännu snyggare ekoguide, ett medvetet nätverk och ökade kunskaper om miljö-, rättvise - och konsumtionsfrågor.

Välkommen på uppstartsträff för blivande ekorecensenter!
Den 4 november kommer Medveten konsumtion att bjuda på fika, samvaro, information och material i Göteborg. Om du är intresserad av att komma på uppstartsträffen eller har frågor om ekoguiden, kontakta sara@medvetenkonsumtion.org. Du hittar föreningen också på Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin