tisdag 19 oktober 2010

Årets Miljöhjältar

Superheroes

Bild: mhaithaca

I augusti skrev jag om Min planet som ville ha hjälp att rösta fram årets miljöhjältar. Efter att ha uppmanat sina läsare att "Nominera din egen gröna vardagshjälte!" fick Min Planet fram 12 kandidter. Tre av dem hade chansen att blir Årets Miljöhjälte!
De som fick flest röster (av 8787) var familjen Åkerlind-Elevall.

Motivering: ”För att de bestämt sig för att göra allt de kan för den här planeten. Till exempel har de övertalat Universal Pictures att släppa visningsrätten fri för filmen HOME, så att vem som helst gratis får visa filmen i Sverige. Familjen gör också det inspirerande magasinet Heroes of Today för unga som tillsammans med HOME (i ett visningspaket med handledning) säljs till gymnasier och högskolor. Dessutom lever de grönt och ekologiskt. En familj som gått från ord till handling och vill inspirera oss andra att göra det samma.”(1410 röster, eller 16,0 procent)

Övriga miljhjältar blev västernorrländske Christer Borg som brinner för älvarna och Stockholmskillen (från Katrineholm urpsrungligen) Linus Källander som skapar debatt om matpriser och livsmedelsindustrin. Dessutom fick Simon Eisner i Göteborg Juryns hederspris för sitt ideella arbete med att ge livsmedelsjättarnas överblivna mat åt hemlösa.

Om Årets Miljöhjälte
Årets Miljöhjälte är en utmaning som instiftats av Minplanet 2010. Minplanets läsare uppmanades att nominera gröna vardagshjältar, och över 150 nomineringar kom in. TV4 visade också en trailer för att locka fram fler hjältar. Minplanet och Världsnaturfonden WWF plockatde sedan ut 12 favoriter som läsarna får rösta på. En jury bestående av Mariann Eriksson, kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF, Elin Dunås, redaktör för Minplanet, Johan Eriksson, press- och CSR-chef på Trygg-Hansa, Bo Lindholm, utvecklingsledare för Kalmar kommun, samt Viveca Pourshahidi, varumärkes- och CSR-ansvarig vid TV4-gruppen har också haft ett ord med i laget. Tävlingen ska bli årligen återkommande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin