fredag 29 oktober 2010

Biblioteket - köpstopparens bästa vän!Jag är inte bara mamma och fd köpstoppare - jag är även företagsbibliotekarie, men det är inte bara därför som jag hävdar att biblioteket kan vara köpstopparens bästa vän. Här är 5 andra skäl att älska ditt lokala bibliotek.

1. Böcker
Böcker är väl det första man kommer att tänka på när det gäller bibliotek. På många kan du bevaka nyhetslistor via RSS, sen är det bara att reservera om man hittar någon kul bok. Själv bevakar jag engelsk skönlitteratur och reseguider. Är man en snabbläsare finns de allra färskaste böckerna ofta med 7 och 14-dagarslån så att man inte ska behöva vänta så länge.

2. Bokcirklar
Många bibliotek
har bokcirklar med olika inriktning för både vuxna och ungdomar.

3. Film
På biblioteket kan du låna filmer gratis eller till en billig penning. Här i Göteborg kan man reservera och hämta ut filmerna på närmsta filial. Filmerna får man behålla i tre dagar.

4. Barnaktiviteter
Sagostunder, Star wars kurs eller dockteater. Kolla in utbudet på just ditt bibliotek. Oftast är det fri entré men ibland kan man behöva hämta ut biljetter i förväg.

5. Allt annat
Sen tillkommer ju tidskrifter, författarbesök och mycket annat. Påvårt bibliotek kam låna både elmätare och hemgjorda vandringsguider till närområdet. Just nu råder det erotikfeber på många bibliotek som har mer eller mindre tillfälliga hyllor med erotisk litteratur.
Du behöver inte ens gå till ditt fysiska bibliotek. Du kan besöka biblioteket hemifrån via datorn och det är tillgängligt dygnet runt. Ladda ner spännande deckare, lyssna på din favoritförfattare, hämta hem musik helt lagligt.

1 kommentar:

  1. Biblioteket är otroligt underskattat. Förstår inte de som köper bok efter bok istället för att gå till biblioteket och låna. Man betalar ju för tjänsten. Det är so otroligt häftigt att så mycket kunskap finns samlat på ett ställe. Brukar gå dit med min 6-åriga dotter och bara ta det lugnt och bläddra i böcker. Man såg hur hennes hjärna arbetade när jag berättade för henne att: -Om du kan allt som står i böckerna här inne så kan du antagligen mest i hela världen :)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin