tisdag 22 september 2009

World carfree Day

Carfree Conf - De-paving-14.jpg

Bild: BikePortland.org

Tydligen är 22 september bilfria världsdagen. Vi är fortfarande inte bilfria även om jag fick många bra synpunkter och kommentarer när jag bloggade om våra bilfunderingar. En som dock tagit steget och sålt bilen är Erik med bloggen på uppstuds.

Jag vet inte varför jag egentligen satte mig att räkna på hur bilkostnaderna såg ut, eller som en kollega sa när jag berättade att jag räknat på saken: “Men varför i helsike räknade du på det?” Det var kanske dumt för när siffrorna väl stod där i sin bittra klarhet så började de förfölja mig. Jag lägger ut omkring 100000 kronor om året på att äga och köra bil. 100 jävla tusen!
Cykla mer!
Att inte ta bilen under milen är ett bra sätt att brtya bilberoendet. Istället kan man exempelvis cykla lite mer. Tammy med bloggen Rowdy Kittens tisar om hur man handlar mat utan bil (bra cykelväskor) och Jonas tycker att cykelkärra regerar. Själv är jag fortfarande väldigt nöjd med vår cykelvagn även om det börjar bli lite kallt på kvällarna. Jag får komma ihåg att lägga en filt eller två därbak.

Fler cykeltips
Lär dig laga din cykel
Bär inte med dig mer än vad som ryms på din cykel

2 kommentarer:

  1. Jag har ingen avsikt att sälja min bil.
    Men som ensamstående levde jag utan bil.

    SvaraRadera
  2. P.S.
    Maken cyklar till jobbet, har vinterdäck på vintern.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin