tisdag 29 september 2009

London blir grönare

London Eye

Bild:  Miguel


För närvarande ligger CO2 utsläppen i London på 44 milj. ton (vilket ändå är en minskning med 2.4% jämfört med 1990). Man tror att om det fortsätter som förut kommer utsläppen att ligga på 51 milj. ton år 2025. Storbritanninens regering har lovat att minska Co2 utsläppen både genom Kyoto avtalet och genom egna löften.

Nu skall några av Londons populäraste turistattraktioner bli grönare. Genom programmet Green500 skall 500 av Londons största företag och organisationer bli klimatsmartare.
The National History Museum är en avorganisationerna och har investerat i ett nytt system för värme och energi. Museet är också delaktigt i ett projekt som kallat "Spara koldioxid i 100 dagar" med syftet att uppmuntra både anställda och besökare att bli mer klimatsmarta i sin vardag.
Det stora pariserhjulet, The London Eye, har gått över till LED-belysning, och på så sätt minskat sin energiförbrukning med 69 procent. Andra museum som Naturhistoriska museet och Londons Art och design Centre, har förbundit sig att minska sina "energirelaterade utsläpp" med tio procent under nästa år."

London är ett av mina favoritresemål och även om jag inte brukar besöka de allra populäraste turistattraktionerna brukar det alltid bli ett par museibesök. Imperial War Museum & Victoria and Albert museum är några av favoriterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin