torsdag 3 september 2009

Freecyleträff (Göteborg)

View from Stigberget

Majornabild: andreasmarx

Lördagen den 19/9 är det dags för höstens Freecyleträff. Träffen är en del av Majornadagen. Det kommer att finnas bord där man kan lägga ut det man har med sig och fynda bland andras saker. Kaffe/te och hembakta kanelbullar kommer att finnas till självkostnadspris. Denna träff kommer också vara releaseparty för Freecycle Göteborgs nya hemsida. Kom och fira med oss och ge bort saker du inte behöver eller få något nytt användbart!

Vad händer på en Freecycleträff?
Till en träff kan du ta med dig saker du inte längre vill ha/behöver och se om det finns någon annan som vill ha dem istället. Du kan också fynda bland andras medtagna saker. Eftersom alla kan se sakerna är det ett bra tillfälle att ta med t.ex. kläder och skor, som kan vara svåra att erbjuda på nätet.
För att komma på träffen behöver du absolut inte ha med dig något att ge bort eller ta med dig något hem, det går också utmärkt att bara komma och umgås. Den enda regeln är att om du har med dig något till träffen som ingen annan vill ha, får du ta med det hem igen. På de tidigare träffarna har de flesta saker fått nya ägare, så risken för det är inte stor. Exempel på saker som bytt ägare på tidigare träffar är: cyklar, symaskin, glas, tvättkorg, skor, kavaj, strumpor, byxor, etc.

När: Lördagen den 19 september kl 12-16
Var: Runt Aktivitetshuset vid Karl Johans torg (fotbollsplanerna framför Karl Johans skolan)

4 kommentarer:

 1. Sådana här träffar tror jag kommer bli vanligare i framtiden. Inte enbart pga ideologi eller ekonomi, men för att det antagligen kommer vara det enda hållbara jämfört med konsumtionshetsen idag. Bra tips!

  SvaraRadera
 2. Kul. Skulle gärna se att de arrangerades någon sådan träff även här i Jönköping där jag bor. Skulle helt klart medverka.

  SvaraRadera
 3. Detta är ju en kanonbra idè, hoppas att det kommer till Uppsala.

  SvaraRadera
 4. @Malin Det finns redan en Freecyclegrupp i Uppsala så varför vänta? Det är bara att engagera sig och fixa.

  Vänliga Hälsningar
  Calle, Admin Freecycle Göteborg

  P.S Alla från Göteborg glöm inte att registrera er på vår nya hemsida.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin