fredag 18 september 2009

Fria fredagsfunderingar


Köpte du den här boken?
Tyvärr har mitt förlag gått i konkurs. Det innebär att jag visserligen inte går back men att jag förmodligen inte tjänar en spänn på boken. Det positiva är att rättigheterna åter är mina och att jag kan göra vad jag vill med boken. Jag funderar eventuellt på att ge ut en uppdaterad utgåva som antingen e-bok eller kanske genom print on demand så jag vill gärna ha lite input från er läsare! Eller så lägger jag ut boken i PDF eller Pirate Bay - det vore väl något! Nästa vecka är det bokmässan och då har jag möjlighet att titta närmare på det här med e-böcker och annat - eller kanske hitta ett nytt förlag.

Vad tycker ni? E-bok? Print on demand? Ge bort den gratis? Eller skall jag skriva en ny bok om något helt annat? En barnbok kanske? Lämna gärna en kommentar!

P.S I dagsläget tjänar jag alltså på att ni lånar min bok på biblioteket eftersom det utgår något som heter biblioteksersättning. Det är inte stora pengar men de är de enda jag lär få in på boken och i förlängningen bloggen.


Läs mer!
E-bok eller inte e-bok?

14 kommentarer:

 1. Jag har ett exemplar stående i bokhyllan, signerat.

  Släpp boken som PDF. Titta på Creative Commons (jag föreslår varianten Attribution - Noncommercial - No Derivative Works) och låt den sedan spridas fritt via bloggen, Facebook, The Pirate Bay och så vidare.

  Skriv sedan en ny bok. Nu har du mer distans till ämnet, har reflekterat mer och saker har säkert hänt. Jag tror att det blir intressantare än att trycka om dina blogginlägg som då kommer att vara ett par år gamla. Bättre med en inspirationsbok som tar avstamp i bloggen utan att trycka om den.

  SvaraRadera
 2. Vad synd med förlaget. Trist.

  Jag har också ett köpt exemplar i bokhyllan (inte signerat dock).

  Håller med Hans, skriv en ny bok! Med de funderingar du bär på idag med lite distans.

  SvaraRadera
 3. Trist m bokförlaget! Men, boken är ju din, och du kan ju fortsätta föreläsa utifrån innehållet, det kanske ger en slant, även om det kanske inte är det viktigaste. Jag har en idé om hur man kan utveckla kunskapsspridningen... jag skickar ett mail. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Hej
  Hur får man ut sina pengar från biblioteksutlån? Jag har ju också en bok som finns på en hel del bibliotek. Du som bibliotikarie borde ju veta :)
  Johanna
  PS. Trist med konkurs, jag vet många som är i samma läge som du just nu.

  SvaraRadera
 5. Ojdå, det var ju illa att förlaget gått i konkurs! Jag håller med en del övriga, skriv en ny bok. Jag skulle iaf tycka att det var intressant att läsa. Du har många idéer och det är roligt att följa din blogg. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Vad synd att förlaget gått i konkurs. Jag tyckte din bok var utmärkt, har lånat ut den till så mycket folk att jag inte vet vem som har den just nu.

  Jag blir mer och mer fascinerad av eböcker och skulle bli jätteglad om du valde att ge ut den på det sättet.

  SvaraRadera
 7. Tack för alla synpunkter! Det lutar just nu att boken kommer att släppas som PDF och torrent!
  Johanna, ja - det där med biblioteksersättning är jag inte så haj på men tydligen är det förförattarförbundet eller nåt som håller koll på det där!

  SvaraRadera
 8. Om du tänker släppa boken gratis rekommenderar jag en föreläsning/bok som heter "free" av chris andersson, det finns en artikel på wired.com

  Sen rekommenderar jag också publit, som trycker böcke "on demand" det kostar 2000 spänn/bok och 70 spänn styck, sen kan den köpas i alla bokhandlar i hela Sverige!

  SvaraRadera
 9. Jag har precis läst Free! Tyckte absolut att den var intressant och tankeväckande! Förhoppningsvis kommer det en recension i bloggen snart.

  SvaraRadera
 10. Tråkigt. Jag är dålig boklyssnare, men i min nya lilla radio kan jag ladda ner böcker, kanske snart..

  SvaraRadera
 11. Men gratis ska du väl ändå inte ge bort din fina bok..

  SvaraRadera
 12. Hej Hej,

  Jag vill bara kort säga att din bok öppnade upp ögonen för ett helt nytt sätt för mig att leva klimatvänligt. Innan jag läste din bok var jag mycket mer inne på att köpa så mycket ekologiskt som möjligt men efter att ha läst din bok har jag istället lärt mig att desto mindre jag handlar desto mer miljövänlig är jag. Ingen tröja är ju miljövänligare än en ekologisk.

  Så jag riktar ett stort tack till dig. Jag har ju dessutom sparat många tusenlappar på minskad konsumtion.

  Jag har dessutom lånat ut boken till flera vänner. Härnäst hoppas jag att min bror skall ta sig igenom den för han shoppar en hel del.

  Sköt om dig

  Stephan
  Klimatbloggen: I ELFTE TIMMEN

  SvaraRadera
 13. Jag tycker ni börjar från fel håll.

  För det första heter boken "Köp inte den här boken" om det ska vara trovärdigt ska man ju därmed inte köpa den.

  För det andra. Den är ju redan utgiven. Poängen med att släppa den som e-bok som Seth Godin en gång pionjerade är ju att man till en större massa sedan kan sälja den tryckta varianten. Nu är det ju så att den eventuella effekten redan finns där. Vi som gillar dig och det du skriver vi har ju redan boken. Så vem och varför ska ha den som e-bok? Om du inte bara vill göra gott, men det gör du redan här på bloggen.

  Gör så här istället. Deala med en organisation som ligger nära det du skriver om. Kanske en miljöorganisation, kanske de olika konsumentföreningarna. Låt dem välja ett projekt. T ex att plantera träd, förbättra människors arbetsvillkor etc. Du kan till och med välja flera.

  Sen går du ut, tillsammans med alla vi andra här, dina fans och säger: Du får den här fantastiska boken om du skänker 100 spänn till projekt X (om du redan har den så får du den så att du kan ge den till en vän). Vi använder alla tänkbara kanaler vi kan. Målet är att få iväg 20 000 böcker.

  Av de 100 kronorna ska du sedan ha 25. På en upplaga på 20 000 borde du komma ner i tryckpris på 5 kr/boken. Du får 400 000. Organisationerna får 1,6 miljoner. Och 20 000 personer får bra tips på hur man kan leva hållbart och billigt.

  För att sammanfatta. Du kan inte sälja eller ens gratis trycka ut något till eliten som är gammalt och som de redan har. Det är dags för massan nu.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin