lördag 12 september 2009

Födelsedagskalasande

Glassbomb

Bild: min egen

När ungarna var mindre var det alltid "hemma hos" kalas som gällde. Numera är det vanligast med kalas på Lek- och Bushuset. Efter mycket funderande bestämde Storebror till sist att han ville ha ett cowboykalas och det passade mig bra eftersom jag också helt ville ha ett "hemmakalas." Vi bestämde oss för att bjuda hela klassen, inte minst för att få en chans att träffa de andra barnen och föräldrarna. Att ordna ett kalas för på lek och Bushuset kostar minst 1000 kr eller 120:- barn. För 15 ungar blir det 1800 kr...

Till sist blev det 8 barn på kalaset.

Vad vårt cowboykalas här hemma gick på

2 cowboyhattar (Toys R Us) 100 kr
1 cowboy väst (Toys R Us) 90 kr
2 pistoler (Toys R US) 160 kr
korv & bröd 100 kr
saft 20 kr
hemlagat majsbröd ca 30 kr
godis till godispåsar 207 kr
cowboyskjorta till maken (Åhlens) 349 kr
rutig skjorta till mig (Myrorna) 60 kr
rutig skjorta till födelsedagsbarnet (Myrorna) 30 kr
jeasnklänning i countrystil till Lillasyster (Myrorna) 30 kr
cowboyservietter & dekorprylar (Bodega) 100 kr
hemlagad glasstårta 100 kr

Totalt ca 1376 kr (beräknat på 15 gäster)

Dessutom hade vi redan papperstallrikar, ballonger, serpentiner, cowboystövlar och lite amerikanska prylar liggande sen våra traditionsenligta 4th of July fester.

I slutändan blev det inget superbilligt kalas och dessutom några hundralappar dyrare än än Bushuset eftersom en hel del inbjudna inte kunde komma. Men mycket av det vi köpte kan användas igen, ungarna hade minst lika kul och dessutom kan både kläderna och cowboyprylarna användas igen vid andra tillfällen.

Som aktiviter hade vi säckhoppning, lassokastning och kasta badankor i plastpoolen. Efter varje avklarad uppgift fick gänget en ledtråd som i slutändan ledde dem till godispåsarna i en skattkista.

Tårtan en glassbomb är rätt lätt att göra. Olika receptvarianter hittar du hos Arla eller ICA. Jag använde gräddglass, hallonsorbet och hallonsylt. Problemet med köpt gräddglass är dock att den smälter rätt snabbt. Har man en glassmaskin kan det nog funka ännu bättre om man gör egen glass.

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin