måndag 28 september 2009

Matmåndag - höstutflykter

Fall foliage glory

Bild: slack12

Nu när hösten är här blir det en och annan utflykt. För Storebror är det vandringar, idrottsdagar och helt vanliga utedagar nästan en gång i veckan. och Lillasysters förskola börjar med utetisdagar fr.o.m nästa vecka. Jag har tidigare skickat burritos med köttfärs och majs eller pannkakor till barnen men nu gäller det att variera sig lite. Jag funderar på att köpa en mat-termos - är det någon som har något tips på en bra? Jag har också tittat på alla bra tips som jag fick i samband med utlottningen av boken God mat ute.

En annan sak jag funderar på är hur man får rent en termos. Om man häller nyponsoppa eller varm choklad genom pipen blir det gärna kvar rester som lätt blir väldigt äckliga. Jag försökte att köra någon i diskmaskinen med följden att den smälte...

Mer inspiration
Tasteline tipsar om utflykts mat
Allt om mat tipsar om maten som är lätt att ta med
Mat så klart gästbloggar om snacks på resan/utflykten

5 kommentarer:

 1. Hej Anki,
  Jag måste passa på att tacka för en suverän blog. Du är mycket inspirerande!

  Jag brukar göra rent termosen med lite maskindiskmedel. 1 tesked räcker och så på med nån dl hett vatten. På med korken och skaka runt:)

  Hälsar
  Lena

  SvaraRadera
 2. Tack själv! Skall testa maskindiskmedel!

  SvaraRadera
 3. men är det någon specialtermos? vi har vanliga sådana metalltermosar till välling på natten, de kör vi i maskin varje dag. själva termosen ställer vi bara upp och ner på i undre korgen och skruvdelarna diskar vi i överkorgen som är lite snällare. går alldeles utmärkt :)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vill du göra rent termosen finns flaskborste att köpa.Synskadades riksförbund har i sin butik Iris en handgjord glasborste.Bra borste och en bra butik att handla i.Kolla på nätet.

  SvaraRadera
 5. Pannkakor är verkligen det bästa att äta utomhus:-) Annars gillar jag piroger, lite pilligt men mumsigt värre..

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin