tisdag 24 februari 2009

Victorias bröllop kan kickstarta svensk ekonomi


Fotograf: Andreas Sundgren

Du tror inte att ett kostsamt kungabröllop skulle sticka i ögonen på vanligt folk som just blivit av med jobbet?– Jag tror inte att gemene man gör kopplingar till hur det påverkar den egna plånboken.

Enligt Metro som som har intervjuat Micael Dahlén, professor i företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm, är ett kungligt bröllop precis vad vi behöver just nu. Det är ett "typiskt exempel på en humörhöjare som kan ge effekt på köplusten. Pigga och glada människor är mer benägna att konsumera".
Micael Dahlen har skrivit boken “Nextopia” om det han kallar "förväntningssamhället" där vem som helst, när som helst, var som helst kan få tillgång till vad som helst. ett samhälle där allt är så tillgängligt att En tillgänglighet som gör oss uttråkade på några sekunder, både på våra prylar och partners, och där den största tillfredsställelsen ligger i själva väntan på nästa grej, nästa konsumtionskick.

Mer!
Se Micael på Youtube här
Läs kan du hitta vad andra bloggare skriver om Nextopia - livet, lyckan och pengarna i Förväntningssamhället av Micael Dahlén

3 kommentarer:

 1. Positiva lyckliga förebilder är aldrig fel. Det är ju bara olyckor, elände och skilsmässor både i tv och tidningar. Kanske startar det massa små företag, som säljer retro-Barbiedockor med bröllopsklänningar av återvinningstyger.

  Toppen, om Victoria väljer att gifta sej ekologiskt. Kungliga är ju duktiga på återvinning; samma gamla smycken används ju generation efter generation.

  SvaraRadera
 2. Tycker det känns synnerligen cyniskt och nedlåtande att omtala det förestående spektaklet som en humörhöjare i bistra tider - ett opium för folket alltså?

  Så neggig som jag känner mig blir det kanske ett riktigt köpstoppsår i stället...

  SvaraRadera
 3. Ialla fall ett opium för de som säljer och producerar alla tallrikar, handdukar, muggar m.m. med kronprinsessan & Daniel på.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin