lördag 28 februari 2009

En shopaholics bekännelser - snart på en bio nära digAllt hon ville va att få lite kredit Rebecca Bloomwood bor i glamorösa New York och är väldigt bra på att shoppa, kanske lite för bra. Hon drömmer om att få jobb på sin favorit modetidning, men lyckas av en slump istället få jobb som kolumnist på en finanstidning på samma förlag. När drömmen äntligen börjar närma sig tvingas hon ta till drastiska, och hysteriskt roliga, metoder för att inte shoppa upp alla sina pengar och förstöra sin framtid.

I slutet på mars går filmen En shopaholics bekännelser upp på svenska biografer. Filmen är baserad på den populära romanen med samma namn av Sophie Kinsella.
I huvudrollen som Becky Bloomwood ser vi Isla Fisher, som tidigare spelat i filmer som Wedding Crashers och I Heart Huckabees. Regissör är P.K Hoga (Muriel's Wedding och My Best Friend's Wedding).
Jag har bara sett trailern och några klipp men det verkar vara en underhållande film. MP Dunleavey gillade dock inte filmen, inte för att den inte har så stor verklighetsanknytning utan mer för att den tar ekonomiska problem på alldeles för lite allvar och för att huvudrollsinnehavaren inte riktigt heller tar ansvar för sina problem. Dessutom tycker hon att det känns lite otidsenligt att becky räddas av vår tids motsvarighet till riddare på en vit springare (en rik kille som är intresserad av kläder)
Jag har läst den litterära förlagan, som har gett upphov till en hel serie om Becky Bloomwood, och den är rätt kul - riktig semesterläsning - och definitivt mer nedtonad än den amerikanska filmen.
Se trailern och döm själv!

2 kommentarer:

  1. Jag håller med MP Dunleaveys kritik, men har inte sett filmen utan bara läst boken. Större delen av boken går ut på att Becky skaffar sig mer och mer problem, och på slutet löser sig allt hur enkelt som helst och hon blir plötsligt en framgångsrik och ansvarstagande person utan några större ansträngningar. Men visst, småkul är den ju.

    SvaraRadera
  2. Hittade boken på loppis för en femma..

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin