tisdag 17 februari 2009

Hjälp till självhjälp – så funkar det! 19/2 Göteborg

naggar friends, india

Bild: eenar_6

Vill du veta höra mer om hur Mikrolånsorganisationen Hand in Hand bryter fattigdomen i Indien så kom till Utrikespolitiska föreningens föredrag den 19 Februari kl 18.30 i Sappören, Sprängkullsgatan 25 (Göteborg)

Hand in Hand skapar jobb i de fattigaste delarna av Indien genom att organisera kvinnogrupper och hjälpa dem skapa företag. Kvinnorna utbildas gemensamt för lära sig läsa, skriva och räkna samt hur man startar upp och driver ett eget företag. Slutligen ges de mikrolån och coachas i det dagliga livet. Roger Hällhag kommer att berätta om detta ur både ett ekonomiskt och socialt perspektiv.
Roger Hällhag är ordförande i Hand in Hand, seniorkonsult och VD för Rud Pedersen Global Affairs. Roger har mångårig erfarenhet av uppdrag för åtskilliga internationella organisationer, företag, myndigheter och regeringar. Han har arbetat som politisk rådgivare och policysamordnare i stadsrådsberedningen och försvarsdepartementet. Dessutom har Roger forskat i samhällsvetenskap som programchef vid IDEA, International Institute for Democracy and Electoral Assistance.

1 kommentar:

  1. www.kiva.org är annars ett bra ställe om man själv vill låna ut pengar direkt till en entreprenör i tredje världen! :)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin