måndag 9 februari 2009

Matmåndag - Matkompassen tar ut kursenBert Karlsson i Skara vill dra ihop en folkarmé och leda dem i kampen mot höga matpriser, fusk och dålig kvalité! Bert gjorde sig tydligen populär när han i TV4 ledde programmen som sköt skarpt på skolmaten (tyvärr såg jag inte några av programmen). De väckte ett stort gensvar och flera skolkök valde att ändra sina rutiner och sluta med den fabrikslagade maten.
Nu riktar han in sig på vardagsmaten och Bert menar att det går att pressa priserna utan att pruta på kvalitén.Han har fått Aftonbladet med sig och resultaten kommer att redovisas vecka för vecka i tidningen.

- Vi vill ha minst 300 prisjägare över hela landet, säger Bert. Dessa ska hålla koll på sina lokala mataffärer både vad det gäller priser och kvalité. Det gäller såväl märkesvaror, som närodlat och så kallade egna märken.

Den butik som är bra ska givetvis prisas och den som luras ska hängas ut!Men det skall inte bara handla om priset utan också om fusket och det gäller att kontrollera vad som finns i maten - till exempel om det finns tillsatser.

Mer information om matkompassen hittar du på www.matkompassen.se där du kan anmäla ditt intresse för att bli prisjägare.

Min personliga uppfattning är att matpriserna inte är speciellt höga, men det kanske beror på var du bor och vad du köper? Mitt tips är att skippa halvfabrikat och snacks så får du rätt mycket pengar över att lägga på bra råvaror och ekologisk mat.

3 kommentarer:

  1. Jag upplevde att det var väldigt mycket färdigmat och halvfabrikat (och knappt några grönsaker alls) i deras "matkasse". Det känns rätt trist, för som du säger så beror ju priset på matkassen på vad man köper. Det skulle kanske behövas ett alternativ till Matkompassen, där man istället undersöker priserna på bra råvaror och ekologisk mat? :)

    SvaraRadera
  2. Frågan är: Vad och hur mycket tjänar Bert på detta? Ska han åter tåga in i matbutiksbranschen?

    SvaraRadera
  3. minns Jan Myldal, som sa att han tar livet av sej om han måste äta maten åldringarna får...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin