måndag 16 februari 2009

Fiskbilen kommer

Fisken på bilden av yeenoghu har inget med fiskbilen att göra...

I söndags ringde det på dörren, det var Fiskbilen som kom på hembesök. Fiskbilen är som Glassbilen förutom att man säljer fryst fisk i storpack och inte glass... Fiskbilen startades år 2004 av Markus Hendriksen och Andreas Stenberg som flyttade från Norge till Sverige för att förverkliga sin idé om en svensk fiskbil. Fiskbilen.se var först i sitt slag och har skapat ett för Sverige helt nytt sätt att handla fisk och skaldjur på.
Vi slog till på en "barnlåda" med bland annat fiskekaker som vi gillar. Det blev en hel del fisk men den lär gå åt. Det är skönt att kunna ta fram nåt ur frysen om inspirationen tryter eller om det kör ihop sig i vardagen.
Fiskbilen har ett stort utbud av miljömärkt/ekologisk fisk samt skaldjur som är vildfångat i enlighet med Friend of the Sea:s riktlinjer för hållbart fiske.
Annars är det fullt upp som vanligt med släktkalas i helgen och lite hemmafix som förhoppningsvis blir klart innan vi får besök.
Den här veckan kommer jag bland annat att skriva om 70-talisternas ekonomi samt göra ett nytt försök att skriva om "Vildmarken" på onsdag. Förhoppningsvis hinner jag testa semlor från Ivar & Alvars bageri också, det är ju fettisdagen nästa vecka.


Läs mer (som inte har mågot med fisk att göra)!
Ann Söderlund skyller “Alla hjärtans dag” missnöjet på lågkonjunkturen
Testa! Svenssons eller Sopranos? Vilken familj är ni?

1 kommentar:

  1. Visst låter det bra med fiskbil men att det skulle vara en ny företeelse håller jag inte med om. När jag var liten för sisådär 35 år sedan kom fiskbilen reglebundet (veckovis) till mormors gård på landet med färsk fisk och andra läckerheter från havet (och sjön med såklart). Komemr ihåg att det var jättespännade och en happening varje vecka den kom!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin