onsdag 25 mars 2015

Bokonsdag: Vägen till ett skönt och grönt barnalivBoken verkar vara slut på förlaget men går säkert att hitta på biblioteket (mitt ex kommer från Göteborgs stadsbibliotek)

Idag recenserar jag en guide och inspirationsbok för nyblivna föräldrar i Stockholm. Boken funkar dock nästan lika bra för småbarnsföräldrar på andra ställen också. Bortse från tipsen på affärer och kaféer (eller spara dem till ett Stockholmsbesök). Boken kom ut redan 2009 så jag antar att det har hänt en del på ekoaffärfronten sedan dess.

"Den här boken handlar om det viktigaste jag vet. Den handlar om att göra vardagen med våra barn rik. Rik på riktigt. Och då menar jag inte den där mönstrade tröjan och den coolaste barnvagnen. Utan att fånga en vacker vårmorgon och må bra tillsammans. Att äta mat av goda och rena råvaror. Att ge våra barn en sund start i livet. Att samla på minnen i stället för prylar."

Vägen till ett skönt och grönt barnaliv vill gör livet som förälder lite enklare, lite grönare och lite skönare. Boken vill inspirera barnfamiljer "till en lustfylld och hållbar livsstil i harmoni med moder jord". I praktiken handlar det om allt från ekomat till vad som behövs i en startgarderob för nyfödda. Det tipsas om ekologiska restauranger, butiker och kaféer men också om lekar, parmys (det finns en väld utanför bebisbubblan), syinstruktioner till en bärsjal och smarriga recept. Det är just dessa tips som fokuserar på annat än affärer och kaféer som gör att den är värd en recension här på Köpstoppsbloggen. Dessutom är den lättläst vilket underlättar när man knappt hinner sätta sig ner innan bebisen vaknar och vill ha mat igen.

Den här boken passar bra som en present till blivande föräldrar, kanske kan de få dem att fundera på annat än vilken barnvagn de ska välja (glöm inte att hjulen/döcken köps separat...) och hur många gallerfiltar man egentligen behöver... Att få barn kan som som sagt utveckla sig till en riktig prylsport ...

Om författaren
Katarina Pihlo har tidigare gett ut konsumentguiden ekoSTHLM. Boken är formgiven av Karin Huber.

1 kommentar:

  1. Goda minnen ger välbefinnande livet ut. Att komma ut på en härlig promenad i skogen. Kan sätta sig i kroppen och själen och kan verka både till glädje och till tröst långt upp i åren. T o m hemska tanke - om barnen en dag skulle bli senildement, så kan goda förnimmelser av något upplevt i barndomen - som doften av granskog eller ett hembakt bröd ge välbefinnande och en känsla av trygghet. Det börjar när man är liten!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin