fredag 20 mars 2015

Årets stora inredningstrender

I slutet av februari fick jag ett spam där jag kunde ta del av årets stora inredningstrender inom kontor och inredning. Det handlade om de trender som trendspanaren Stefan Nilsson (som jag bloggat om tidigare) presenterat på Stora Trenddagen i början av året. Årets fem nyckeltrender har målande namn som "Semester med picasso", "Marint naivt", "Flowers on pedestal", "New simplicity"och "Shimmer shammer". Av dessa funkar "Flowers on pedestal"och "New simplicity" särskilt bra för konsumtionsskeptiker som jag.Kruksallad

Grönt ät skönt!Flowers on pedestal är en förfining av odlingstrenden som fortfarande håller i sig.  Det handlar om att odla sin egen mat - inte bara hemma utan även restauranger. Det gröna flyttar upp i luften och hänger i t. ex amplar på balkongen. Det här är en ganska positivt trend tycker jag! Och man behöver ju inte köpa dyra krukor heller, varför inte prova att göra en hängande trädgård med återvunna petflaskor? Fler odlingstips finns i boken the Secret Gardener som jag recenserade förra året.
 

Matt Shiffler Photography. Com Lite Shakerinspiration, inga överflödiga prylar här inte

New simplicity
Nyenkelheten handlar om en återkomst för minimalismen (något som även togs upp på Caminos hållbarhetsdag) men också om ”down-sizing” och antikonsumtion. För att vara riktigt trendigt ska det visserligen vara utvalt och exklusivt men man kan egentligen uppnå precis samma känsla genom att helt enkelt rensa ut därhemma. Ge bort det du inte behöver!Sommar vid medelhavet

Trenderna "Semester med picasso" och "Marint naivt" handlar egentligen också om en längtan efter det enkla livet utan tyngande krav och prylar. Den första tenden handlar om att vi vill chilla på semestern,  ta cykeln ner till stranden där vi äter lite picknick och dricker en flaska vin. Den marina trenden går ut på att inreda blått och längta efter det enkla livet vid en sjö… Ett tips där är att läsa enkelhetsklassikern Skogsliv vid Walden.


Så där ser ni, man kan hänga med i trenderna utan att springa till närmsta inredningsaffär - det gäller bara att tänka lite kreativt... Ha en trevlig helg!


6 kommentarer:

 1. Jag gillar shakerinspirationen! Några idéer om var man hittar hängvänliga trästolar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt standardtips är att kolla på Blocket. Sök efter köksstolar, pinnstolar etc. Lycka till!

   Radera
 2. Loppis e bra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Så länge man inte köper en massa onödigt bara för att det är billigt....

   Radera
 3. Hänger inte med längre vad som är inne eller ute, trendigt eller inte. När jag växte upp så fick man renoverat vart tjugonde år hos det kommunala bostadsbolaget vi hyrde av. Inte led vi någon nöd, komna från vischan till tre trappor över går`n. Badrum. Elspis och kyl, frys som höll i tjugo år minst!

  SvaraRadera
 4. har redan cyklat till stranden för vårens första picknick, sonen hade bakat bröd :)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin