onsdag 4 mars 2015

Bokonsdag: the Bread exchange

Bild: Norstedts


Projektet The Bread exchange bygger på en enkel idé; baka bröd, ge vidare och få något tillbaka...Hittills har nätverket, genererat mer än tusen utbyten. Det var under 2008 som Malin började experimentera med surdeg och bakade så mycket att hon inte kunde äta upp allt själv. Istället började hon ge bort det hon bakat till vänner och bekanta och hon började få saker tillbaka.

Nyligen kom det ut en bok om projektet där Malin, med utgångspunkt i brödet, tar med läsaren på en resa över hela jordklotet (där surdegen naturligtvis får följa med), från Berlin, Stockholm och Kabul till San Francisco. Förutom historier om de människor som hon möter innehåller boken även recept, både på surdegsbröd och på olika andra smårätter.The Bread Exchange Book from The Bread Exchange on Vimeo.

Här är en liten film om projektet

På samma sätt som the Secret gardener fick mig att vilja köpa kolonilott så har den här boken verkligen gjort mig sugen på att att baka annat än det gamla vanliga brödet. Svart bröd gjort på ätligt kolpulver verkar häftigt t. ex! Som man kan se i boken så behövs det heller inga fancy kitchen aids och liknande för att baka, det räcker bra med bunke och slev och kanske en jäskorg eller två Däremot kan det vara praktiskt med en våg.

Om författaren
Malin Elmlid lanserade The Bread Exchange 2008 då hon arbetade inom modeindustrin. Sedan dess har hon bytt bort mer än 1000 bröd mot saker som inspirerar henne (men aldrig mot pengar). Malin bor i Berlin och The Bread Exchange är hennes första bok.

Mer
En bok - en författare med Malin Elmlid
Pain de Martin en av Sveriges största och första surdegsbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin