måndag 27 maj 2013

Positiv, parcour och pizza

rosor  

Mors dag


I lördags tipsade jag om  Streetsmart på Köpstoppsbloggens Facebooksida. Barnen var också sugna på en liten utflykt så av alla helgens evenmang valde vi att ta bussen till Frölunda torg för att kombinera parkhäng och nya resvanor.

Det var lite stökigt och hög ljudnivå men vi försökte ändå titta på alla utställningarna i köpcentrat. Barnen ville prova Segway men 40 kr för att köra runt ett varv på Frölunda torg kändes lite dyrt så jag lovade att vi skulle ta en ordentlig tur i sommar istället. Jag försökte snacka mig till att få bli testpilot på Ubigo, får se hur det går! Jag är ju redan kund hod Styr & ställ, Sunfleet och Västtrafik.
Efter att ha gått tipspromenad, svarat på enkäter, provat "elbilar" och pratat stadsplanering gick vi vidare till Positivparken. Parken är tänkt att bli Göteborgs andra utflyktspark på samma sätt som Plikta.Det ska vara en "oas för hela familjen med bland annat utegym, studsmattor och boulebanor". Parken består av en del för äldre barn (och vuxna)  närmast Frölunda kulturhus och en del för yngre barn.Vi kom dit rätt sent på eftermiddagen, lagom till 1400m2s sommaravslutning så vi tittade på killar som tränade parkour och provade lite olika aktiviteter. Delen för mindre barn har bondgårdstema och var också jättefin.  Så är du sugen på att testa ett alternativ till Plikta så kan du ju ta en tur till Frölunda!


Lördagen avslutades med hemmagjord pizza, en favorit i repris hos alla i familjen.

På söndagen blev jag uppvaktad med rosor, choklad och frukost som barnen hade fixat, väldigt mysigt! Vi var även en sväng och uppvaktade min mor med blommor och en upplevelsepresent.

Hur var er helg?

2 kommentarer:

  1. Hållbar och fin helg, tackar som frågar:-) I lördags besökte jag för första gången Marabouparken i Sundbyberg. Arbetarna på fabriken skulle få sig även andlig spis och rekreation till livs, så intill fabriksområdet gjorde man i ordning en skulpturpark i den gamla förfallna parken som hört till Sundby gård. Nu är fabriken nedlagd och flyttad till Upplands Väsby, men Sundbyberg köpte marken 2006, och nu är det även en konsthall där. Ligger lite undanskymt, för det byggs som tusan i kommunen kring centrum, men det är bara fem minuters promenad från pendeltåget. Rekommenderas verkligen en fin dag!

    Mors dag fick jag styra upp själv, men en kladdkaka blev jag bjuden på! Vi firar inte just.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset om Marabouparken i Sundbyberg! Och kladdkaka är inte så illa :-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin