tisdag 7 maj 2013

Future Threads Project - om hållbart mode

Innovative Sustainable Fashion Show

Bild: denmarkdotdk

Den senaste tiden har jag funderat och bloggat en del om hållbart mode. Inte minst har väl branden i Bangladesh varit något som har gjort att man funderat över vem som får betala priset för våra billiga kläder.
I senaste numret av Miljöaktuellt hittade jag en notis om det intressanta projektet Future Threads. Hitills har man arrangerat två träffar på Story hotel i Stockholm där man har diskuterat olika aspekter av hållbart mode. Första träffen gick av stapeln i mars då modejournalister, modebloggare reprensentanter från märken som  Uniforms for the Dedicated deltog.
I slutet av april var det dags för den andra träffen, även den på Story hotel. Ett tema för kvällens diskussion var hur man kan få unga modekonsumenter att intressera sig för hållbart mode.
Syftet med träffarna är att samla människor som arbetar med mode och sociala medier och hitta sätt att lyfta hållbarhetsfrågor när det gäller mode. En fråga har bland annat varit varför hållbarhetsfrågan har fått en negativ bild i modevärlden.
Bakom projektet står bland annat miljövetaren Paula Ponzer, Anna Brismar och Jennie Johansson.
Det ska bli intressant att följa projektet!

Mer
Future threads finns på Tumblr, Facebook, Instagram osv..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin