måndag 28 juni 2010

Matmåndag: smaklust på nätetBild: Jan Pontho/Eldrimner

Sverige är fullt av fantastiska mathantverkare! Människor som skapar livsmedel genom hantverksmässiga metoder. Deras produkter präglas av vårt lands kultur och traditioner, men följer med i tiden och hämtar inspiration från hela världen. Det svenska klimatet ger också unika förutsättningar vilka varierar från norr till söder. De många soltimmarna per dygn i Sommarnorrland och de kalkrika jordarna på Gotland …
Jag har tidigare skrivit om Smaklust vid ett flertal tillfällen, bland annat lottade jag ut biljetter till förra årets matmässa. Nu har Eldrimner, Sveriges centrum för mathantverk, som står bakom Smaklust tagit fram en karta på internet som gör att du hittar till de lufttorkade skinkorna, älgsalamin och de rökta korvarna. I Göteborg står brödet i fokus, på kartan hittar man Alvar & Ivar, Cum Pane och Smakfyllt Bröd & Butik.
Att resa efter denna Sverigekarta ger dig unika upplevelser av smaker, men också av att träffa människan bakom hantverket. Du får handla direkt från den hand som varit närvarnade genom hela produktionskedjan och ta del av den passion och enorma kunskap som krävs för att vara mathantverkare. Titta in i mejeriet, se hur man röker i rökkåta eller ta en fika i fårhagen. Upplevelserna är oändliga!

Titta på kartan här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin