fredag 18 juni 2010

Inredningsfredag: smart compact livingBild: Fotograf Matti Marttinen

Man ska bara köpa det utrymme man behöver

Förra fredagen var det premiär för Add a rooms minihus One+Sommarsalongen vid Ulriksdals slott. Huset under Sommarsalongen är inrett av Rigetta Klint, Slowfashiohnouse,

Add a rooms påbyggbara minihus är ett nytänkande och smart hus ritat av danske arkitekten Lars Frank Nielsen. Add a rooms minihus fungerar som ett litet sommarhus eller som en påbyggbar del till ett befintligt hus.
Minihuset kan kopplas ihop och växa efter behov. Grundutförandet är 15 kvm.

‐ Man ska bara köpa det utrymme man behöver. Om familjen blir större efter några år kan huset enkelt också bli större, säger danske arkitekten Lars Frank Nielsen.

Arkitekten Lars Frank Nielsen, ONEN design, har ritat husen och han har en bakgrund som grundare av arkitektfirman 3xN, känd för den danska ambassaden i Berlin och en rad signifikanta byggnader i Danmark och internationellt www.onen.dk. Det dansksvenska samarbetet har lagt stor vikt vid smarta lösningar och enheter som på ett unikt sätt kan kopplas ihop. Husen binds ihop av stora verandor med möjlighet till både utekök och utedusch.
Uterummet blir en del av huset och gränserna mellan ute och inne suddas ut. Materialen är av hög kvalitet och det gedigna huset ska hålla i generationer.

Vad kostar då ett hus? Ett komplett minihus klart för användning inklusive terrass, pergola och helisolering (15 kvm) kostar 252 000 SEK. Vill man ha kök och bad blir det 348 000 SEK.

2 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin