lördag 5 juni 2010

Gästinläg: Så här gör vi när vi ska spara pengar

Other Uses for that Bridesmaid Dress

Bild: publicurinal598

Det här gästinlägget kommer från Angela. Hon bloggar hos Amelia.

Jag är hur glad som helst över att få gästblogga på den här superfina bloggen!
Jag har ganska nyligen upplevt att det faktiskt går att leva enklare än vad jag gjort innan, och att det känns jättebra när man väl gjort lite omprioriteringar. På min blogg har jag startat en blogg-serie som heter ”Så här gör vi när vi ska spara pengar” med det alternativa namnet ”Hållbar livsstil”.

Vi var på Bästa Bröllopet tidigare i vår och ni ska bara veta hur mycket pengar jag sparade i samband med det!

· Underkläder - snyggt, återvunnet och dessutom en lånad tantgördel strl 42 By MissMary of Sweden - jösses vad det kändes att klämma i hop sig i en alldeles alldeles för liten gördel men allt satt på plats...

· Klänningen - En ca tio år gammal lila klänning i sånt där stretchigt material så att den funkade att klämma sig in i tre barn senare...

· Sjalen - Jag fick tillbaka min snygga glansiga festsjal av min storasyster som hon haft i sju år och som jag absolut inte har nåt minne av att jag någonsin har ägt.

· Stövlarna - Hittade inga snygga skor som passade så jag tog mina gamla stövlar och putsade. Perfekt att dansa hela natten lång i ingångna stövlar!

· Väskan - Jag lånade samma systers ursnygga svarta Marc Jacobs-väska med gulddetaljer. Kan inte jag få låna din väska i sju år kära syster?

· Läppglanset - Hittade ett läppglans som min systerdotter kasserat och som hade exakt samma färg som min snygga lila klänning...

· Frisyren - Fem minuter med fön och plattång innan det var dags att rusa och jag hade nästan nån slags frisyr!

· Smycken - Something borrowed, something green and some Pearls for Girls som jag fick av min fina Carolina när jag fyllde 35 år!

Har ni räknat ut hur sanslöst mycket pengar jag sparade på denna afton?

1. Klänning - 1000 kr
2. Fettsugning för att komma i nyinköpt klänning- 20 000 kr
3. Sjal - Ny sjal som matchar ny klänning- 500 kr
4. Snygga skor som passar till klänning - 700 kr
5. Marc Jacobsväska - 2000 kr
6. Nytt läppglans som matchar ny klänning - 195 kr
7. Frisörbesök - 700 kr
8. Smycken - okänt belopp om jag kunnat slösa....

Jag har alltså SPARAT 25 095 kr, eller ännu hellre tjänat till familjekassan, och då är inga smycken inräknade - är inte detta super super TOPPEN!

Om man räknar bort lagningen av vår bil Supen som gick sönder på väg från bröllopet och kostade närmare 7000 kr hemska hemska utgift, så har jag ändå "tjänat" drygt 18 000!

Jag borde nästan få köpa nåt för att jag har varit så duktig! Nä just det vi sysslar med Hållbar Livsstil här och försöker komma bort från överkonsumtion och det känns jättebra!

Ha en fortsatt Toppenhärlig vecka!

7 kommentarer:

 1. Hejhej!

  Jag hittar inte vem som skrivit detta inlägg och inte heller länk till bloggen som omnämns. Det skulle vara intressant att få kika in på den :)

  SvaraRadera
 2. Trots att det inte är ens eget bröllop kan det likväl dra iväg med kostnader. Roligt att se att du kunde fixa allt utan nya inköp! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, att spara och återvinna är bra, man ska inte sätta sprätt på allt. Hr ni tänkt på hur mycket näring vi bara skickar ner i toaletten, det är där vi har lösningen på Peak fosfor - fosfortoppen - som är en realitet vi inte kan blunda för. Snart har vi fosforbrist, det är inte något som lyfts fram i den allmänna debatten. Hittills har vi kunnat bryta fosfor, men i framtiden kommer den resursen att vara begränsad. Vi måste återföra fosforn från avföringen och vi måste sluta att förorena den, sluta med att blanda den med allt annat avlopp, med rengöringsmedel, p-piller och antibiotika. Men mänskligt gödsels återförande till jordbruksmarken kommer inte att räcka, vi måste undvika höstplöjning! När oljetoppen och fosfortoppen drabbar - måste vi ha en beredskap klar. Då måste vi ha byggt ett resilient samhälle.

  SvaraRadera
 4. Vill också se vem som skrivit detta ! Jättebra sparat! Inspirerande - just så försöker vi också leva!

  SvaraRadera
 5. Och inte säkert att man har roligare i en dyr klänning :)

  SvaraRadera
 6. Nu har jag lagt till info om författaren till gästinlägget!

  SvaraRadera
 7. Ha ha! Ja, jag gillar din inställning och jag köper allt, utom fettsugningen. Men det är klart, i vissa personers värld så är det säkert fullt möjligt att betala en fettsugning för att se fin ut på en fest.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin