fredag 11 juni 2010

Gästinlägg: kvadratsmarta inredningstips

Tiny Kitchen

Bild: someToast

Dagens inlägg kommer från Maria som bloggar på Kvadratsmart, en inredningsblogg som jag upptäckte för ett tag sedan.



Mitt intresse för compact living föddes medan jag var en fattig och trångbodd student. Att göra det bästa av få kvadratmeter till en rimlig penning var nödvändigt för att få ett trevligt hem. Compact living handlar till stor del om problemlösning och är en verklig utmaning, särskilt som det är svårt att hitta handfasta råd om hur man bär sig åt. Det är en av anledningarna till att jag fortsätter att tilltalas av inredningsstilen och även har startat bloggen Kvadratsmart där jag samlar inspiration och idéer för trångbodda.

Min egen inredningsstil beskrivs bäst som modern retro med stark dragning mot 50-talsdesign. Jag älskar fiffiga lösningar, mönstrade tyger och tapeter, färger och kitsch som en humoristisk ingrediens i inredningen. Här kommer tre av mina bästa inredningstips som både är yt- och budgetvänliga.

*Ett av de bästa sätten att utnyttja begränsade ytor i hemmet är att välja multifunktionella möbler. Dels tar de mindre plats än vad flera separata möbler skulle göra och många gånger är de också billigare jämfört med att köpa flera pjäser. Bäddsoffor, soffbord med inbyggda hyllor och sittpuffar med inbyggd förvaring är några exempel på smarta möbler i compact living-hemmet.

*I en liten lägenhet är det extra viktigt med bra ljussättning. Mörka skrymslen och vrår krymper rummet visuellt. Satsa därför på bra allmänbelysning och komplettera med punktbelysning där det behövs. Hörnen kan lysas upp med uppåtriktade lampor eller med dolda ljusramper vilket känns både modernt och spännande. Billiga lampor hittar du till exempel i second hand-affärer och på reor.

* Växter piffar upp vilket rum som helst och har en luftrenande effekt som gör underverk för hemtrevnaden. Att hänga dem i fönstret för att dölja en tråkig utsikt eller använd dem som rumsavdelare är bara några smarta användningsområden. Byt sticklingar och blomskott med vänner och bekanta och driv själv upp dem till frodiga växter. Både roligt och billigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin