onsdag 16 juni 2010

Bokonsdag: Ny bok om ekologiska bröllop


Med tanke på att Sverige har drabbats av bröllopsfeber, passar det bra att recensera en bok om ekobröllop idag.


"Jag vill visa att det går att få ett glamouröst och romantiskt bröllop och samtidigt visa omtanke om vår omvärld"

JA! er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop är skriven av Katharina Brunat som fick idén till boken när hon för två år sedan gjorde ett reportage om ekobröllop i Camino nummer 5. Katharina Brunats önskan är att boken ska inspirera fler brudpar att vara miljömedvetna och socialt ansvartagande när de planerar sina bröllop. Utan att för den sakens skull göra avkall på vare sig känsla, kvalitet, lyx eller budget.

"Alla kan göra något. Om ni tar med er bara ett endaste tips från denna bok i planeringen av ert bröllop så vill jag påstå att syftet är uppfyllt"

Här hittar man tips för allt från svensexan (undvik plastiga detaljer och skämtprylar som bara håller en dag), till inbjudningar (skriv för hand), skönhet (byt ut lösnaglar eller nackellack mot en bra polerare och nagelolja), kläder (låna, hyr eller återanvänd) och bröllopsresemål (klimatkompensera).
Jag gillade även att läsa om de två ekobröllopen på slutet. Hur de tänkte och vad de var mest nöjda med. Men också om de där fantastiska sakerna som inte kan fås för pengar, som en en regnbåge på sitt bröllop.
Längst bak finns en källförteckning med bok- och länktips för den som vill läsa mer om ekobröllop. Boken är naturligtvis tryckt på miljövänligt papper och bröllopsfotografen Martina Thalwitzer står för de inspirerande bilderna.

EcoBride
Katharina Brunat driver även EcoBride.se för att inspirera fler att arrangera ekobröllop, bröllop som sker i samklang med naturen och vår omvärld utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet eller budget. På EcoBride.se hittar du praktiska tips, nyheter och inspiration för ekobröllop. Inom kort lanseras även ett företagsregister som förenklar för brudpar att hitta produkter och tjänster för ekobröllop och ett forum därbrudpar kan utbyta tips och erfarenheter med varandra. EcoBride erbjuder bröllopskonsultationer och eko-möhippor samt utbildar företag att kunna svara på sina kunders eko-önskemål.

Missa inte utlottningen av den här boken på lördag!

Mer
DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing svarar på läsarnas frågor om bröllop

3 kommentarer:

  1. Jag borde gifta om mej (jag som fick en plastbukett av fotografen :)

    SvaraRadera
  2. Jag satsar på att gifta om mig när vi firar 10-årig bröllopsdag! Då blir det Elvisbröllop :-)

    SvaraRadera
  3. kul, vi firade Silverbröllop i Skottland ;)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin