måndag 16 september 2013

Pizzabullar och hemmagjord björnbärssylt

Untitled

pizzabullar

Förra veckan skrev jag om mina mellisfunderingar och fick en massa bra tips. Den gångn veckans mellis blev på ett sätt lyckad och på ett annat sätt en flopp. Risifruttin blev mycket uppskattad av Storebror men fick helt nobben av Lillasyster som inte gillade att den var kall. Men den var enkelt att göra. Jag blandade helt enkelt kall risgrynsgröt med vaniljyogurt och tillsatte lite sylt. Sen lade jag upp i portioner (tomma creme fraiche burkar, skålar osv) och ställde in i kylskåpet. Dessutom blev det risgrynsgröt över som barnen fick till frukost en morgon.
När jag ändå var igång i köket bakade jag även havremuffins (recept här) en morgon (hade inte hunnit baka bröd...) och scones med torkad frukt (recept här) en annan. De som blev över frös jag in och planerar att använda till mellis eller fika en annan vecka.
Den här veckan gjorde jag en ny sats risifrutti på Storebrors begäran. Den kommer dessutom att serveras med hemmagjord björnbärssylt! Lilla och jag bakade pizzabullar (det här receptet), något som gick hem hos bägge barnen när det var dags att provsmaka. Enkelt att laga och det blev många bullar. Dessutom gjorde jag slut på några ostskalkar och påläggssskinka som ingen ville äta upp. Enda problemet är att min frys nu är knökfull.

Ett köksexperiment som inte blev fullt så lyckat däremot var min nyponsoppa. Jag hade förträngt att jag inte hade någon trådsil så jag kunde inte passera nyponen ordentligt. Nästa gång får jag rensa dem innan eller skaffa något att passera dem i. Jag spanade också in fina slånbär som jag planerar att göra något med framöver, kanske sylt?.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin