torsdag 19 september 2013

Några favoritbloggar

Strange fruit

Nalleträd på Amager

Idag tipsar jag om några av mina favoritbloggar inom olika områden! Min absoluta favoritblogg alla kategorier just nu är Messy Nessy Chic.  Nessy bloggar om allt från övergivna byggnader världen runt till brottsplatser i NYC (och hur de ser ut nu), fyrhotell, japanska bling bling lastbilar och Ernest Hemingways rumpa (scrolla ner så får du se...)


Minimalism och frivillig enkelhet
Minimalisterna är en svensk blogg där her och fru Minimalist bloggar om allt från garderobsrensning till Här kan du läsa mer om deras minimalistiska vanor.
Zen Habits har jag följt länge
Becoming minimalist, jag gillar Joshua Beckersoch hans familjevänliga lagomminimalism
Be more with less, så mycket mer än bara Project 333


Privatekonomi
När det gäller ekonomibloggar är jag totalt ointresserad av aktietips så därför faller tyvärr en hel del bloggar bort men kvar på listan finns:
Per Penning skriver klokt om ekonomi och livet i allmänhet
Köpstopp och ekonomi - det har varit spännande att följa Minnas väg från shopaholic mot en trygg ekonomisk tillvaro.
Krass ekonomi  - en ny bekantskap som liksom jag gillar excel och att hålla koll på ekonomin
Mr Money Mustache - hardcore om att leva under sina tillgångar så att man kan pensionera sig tidigt och göra precis vad som faller en in (bygga hus åt kompisar, campa med familjen osv..)

Blandade bloggar
Hanneles Paradis på Hisingen
- en trevlig blogggranne som liksom jag gillar Hisingen
AmaraOrama - bloggar Streetart och skriver om livet på Amager, mitt andra hem. Missa inte hennes brors visdomsord.
the Non Consumer Advocate, sparsamt men inspirerande leverne dessutom bloggar hon regelbundet om sina osannolika Goodwill fynd.
Hellre barfota än boklös, Tittis bokblogg väcker verkligen läslustan!
Kvadratsmart, Marias blogg om Compact living och inredning
Frk Krasen, svensk tjej i Köpenhamn som matbloggar på danska. Ska du till Köpenhamn kan jag tipsa om hennes andra blogg, Guide to Copenhagen.

Bevakning av bloggar
Efter att Google reader gick i graven i somras har jag gått över till att testa Feedly. Jag kör gratisfunktionen och det funkar ganska bra, det enda jag saknar från Google reader är sökbarheten. Den kan man dock få i betalversionen av Feedly.
I samband med att jag lämnade Google reader passade jag på att rensa bland alla bloggar jag följde, och en del av de som fick flytta med riskerar även de att rensas bort. Bloggar utvecklas ju och ibland åt sådana håll som inte är så intressanta för mg längre.  Ett exempel är Rowdy Kittens som jag följt i många år, ett annat är The minimalists, de känns inte heller så intressanta längre.

Har du några bra bloggtips?

11 kommentarer:

 1. Tackar för bloggtipsen, krassekonomi ska jag kolla in närmare, den verkade lite intressant.

  Du har ju redan tipsat om mina favoriter inom varje kategori, minimalisterna, per penning och kvadratsmart, grymma bloggar allihopa. Så om jag ska rekommendera någon blogg själv så kanske.. forvaringsdrottningen.com? Jag har inte följt din blogg så länge så jag vet inte riktigt vad du gillar, men jag tycker om smarta/snygga/roliga förvaringslösningar och det hittar man inne hos förvaringsdrottningen :)

  SvaraRadera
 2. Verkligen jättekul att höra att du gillar vår blogg minimalisterna.se
  :-)

  Jag tänkte på det du skrev i sista stycket om att du rensat bland bloggar du följer. Vi har tidigare skrivit ett inlägg kring just detta som heter "Bättre fokus med minimalism i rss-läsaren". Herr Minimalist insåg att läsandet av många bloggar blev mer av ett jobb och ytterligare en to-do än det nöje det var tänkt som.

  http://minimalisterna.se/battre-fokus-med-minimalism-i-rss-lasaren/

  Du frågade efter bloggtips och då ger jag dig Ekomorsan. En inspirerande blogg med fokus på miljö och inslag av minimalistiskt tänk.
  http://ekomorsan.com/

  SvaraRadera
 3. Jättekul att du gillar min blogg. Det är ömsesidigt. :-) Kikar in här ofta, men jag är dessvärre lite dålig på att kommentera. Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Många tack för omnämnandet, det var verkligen trevligt. :)

  Följande blogg har seglat upp på min topplista den senaste tiden:

  http://inezcos.blogspot.se/

  SvaraRadera
 5. Så kul med nya bloggtips! blev så glad och inspirerad! Jag bidrar med mina favoriter, thesimpleyear.com, om en familj som ska leva ett enklare liv ett år (det var en familj år 1, nu är de på år 2 med en annan familj) och The Fearse Family som har ett buy nothing new year på thefearsefamily.wordpress.com, sedan läser jag även theminimalistmom.com/blog, hennes resa har varit fantastisk att följa så jag kan varmt rekommendera att börja längst bak i arkivet :) Två andra favoriter som är mer "proffsbloggar" (?) är unclutterer.com och happiness-project.com. Alla dessa läser jag dagligen och de inspirerar mig att leva i frivillig enkelhet på olika sätt :)

  SvaraRadera
 6. Jag har blivit väldigt inspirerad av http://zerowastehome.blogspot.se/
  Bea Johnson som har bloggen är en fransyska boende i USA. Hon är helt otrolig vad gäller att minimera sina sopor, och ganska så klartänkt. Hon uppdaterar inte så ofta dock, men för den som gillar minimalism måste hon vara intressant. Kan tycka att hon är väl extrem ibland, men med strålande resultat!
  /Sandra
  ps tack för en intressant blogg!

  SvaraRadera
 7. Hisingen är bäst! Fast jag tillhör maximalisterna :)

  SvaraRadera
 8. Tack för omnämnandet! =) Min resa hade faktiskt inte börjat alls om det inte hade varit för din bok=)
  Så dubbel tack!

  SvaraRadera
 9. Hej och tack så jättemycket för ditt omnämnande och riktigt kul att du tycker om min blogg. Håll utkik för snart lägger jag ut ett nytt excelark som fokuserar på sparande ;) Du var förresten den som gav mig min alldeles första kommentar, det tackar jag särskilt för.

  SvaraRadera
 10. Hej! För ett par år sedan läste jag din fina bok och den tillsammans med andra gjorde att jag slog in på den minimalistiska vägen. Jag har hållit studiecirkel i minimalism och bloggar numer på www.clerspace.se. En blogg om minimalism och med lite tydligare koppling till den själsliga aspekterna av att leva med mindre. Titta gärna in!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att läsa att du blev inspirerad! Roligt att läsa din blogg på http://www.clearspace.se/också!

   Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin