onsdag 4 september 2013

Bokonsdag; Remake Ikea


Jag har tidigare recenserat Stadsmissionens remake bok liksom Remake it home och Nyfixat.Jag har även skrivit om hur man kan pimpa sin Ikeamöblerolika sätt och idag handlar det om en bok som kombinerar återbruk och Ikea.
Remake Ikea handlar som titeln antyder, om att anpassa Ikea till just ditt hem och dina behov. Att gå från standard till något unikt. Här finns idéerna liksom steg för steg-beskrivningar. Projekten har olika svårighetsgrad men de flesta projekten klarar även personer som inte är så händiga av - även om det kan ta lite längre tid. Boken ger dessutom fördjupad information om målning, om dekorering, tips om verktyg och program.

Boken är uppdelad i kapitel som vardagsrum, sovrum, entré och hall, kök och  matrum samt barnrum osv

I inledningen kan man läsa lite om Mei Mei Yap som startade Ikeahackers.net och här och var i boken kan man läsa om andra företagare var affärsidé är att bygga vidare på eller göra om IKEA möbler. I vardagsrumskapitlet får man exempelvis möta tapetseraren Lisa Bredahl som har ett företag, Smällkaramell, var affärsidé är lyxig återvinnig, up-cycling av möbler och "pimpning" hon Ikea-möbler. Andra företag är  Parts of Sweden med sitt Billy barskåp och Prettypegs som specialiserat sig på soff och sängben samt
Andra som medverkar i boken är bloggarna Serline, Ullevidsdal och Inspireramera 

Några av mina absoluta favoritprojekt i boken är skapade av  Isabella Waldenmeier,som hennes fina lekkök, pinnstolsgunga och husgarderober.
Sist i boken tipsas om att man kan hitta många begagnade IKEAmöbler på exempelvis Myrorna och att det är säkrats att ta i sär bokhyllan Billy vid transport då den annars lätt går sönder...


Om författarna
Som författare anges Rolf Ellnebrand (projektledare), Jeanette Bauer, Carolina Seybold m. fl.

Mer

Det finns en Facebook sida för boken
Pysselitens projekt

2 kommentarer:

  1. Min väninna klär alltid om sina ikea soffor från Bemz. Blir jätte fint. Hon passar alltid på på rean. Annars tycker jag att det är ganska dyrt...men hon hatar ikea hem. Och på det här sättet slipper hon igenkänningsfaktorn=)...smålöjligt, men det blir fint.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin