måndag 10 oktober 2016

Matmåndag: Nu blir det andra bullar

Äpplepaj med kanelbulleströssel

Förra veckan firades Kanelbullens dag runt om i Sverige. Kanske fick du liksom jag ett gäng torra bullar över några dagar senare? Efter att ha letat runt bland olika recept bestämde jag mig för att göra äpplepaj med kanelbullesmuldeg av bullarna. Jag rev helt enkelt ner de överblivna bullarna (jag använde min matberedare men det går lika bra att göra det för hand) och blandade dem med smör. Sen strösslade jag "smuldegen" över klyftade äpplen i en smord pajform. Skjuts in i ugnen och 20 min senare hade vi en väldigt god äpplepaj till efterrätt!

Allt "kanelbullesmul" gick inte åt och det som blev över har jag sparat för att ha till paj eller något annat gott i veckan som kommer. Gillar man av någon outgrundlig anledning inte äpplepaj kam man göra kanelbulleskorpor, brödpudding eller varför inte bullvälling som en läsare tipsade om på bloggen för flera år sedan:

Min pappa är bagare,så när jag var liten (och vi inte hade särskilt gott om pengar) fick vi äta bullvälling till kvällsmat eller efterrätt. Det var helt enkelt varm mjölk med halvtorra bitar av kanelbullar som man åt i skål med sked. Jättegott!
Har du något gott tips?

4 kommentarer:

  1. Mums! Ibland lägger vi bara äppelklyftor i ugnen. Med kanel, ingefära, farinsocker, russin, en klick smör. Gärna med hemmagjord vaniljsås.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å, kanske läge för det i helgen - jag har många äpplen kvar!

      Radera
  2. Ett supertips är att baka frallor på överbliven havregrynsgröt. Det blir väldigt saftiga frallor, jättegott!

    Själv är jag expert på att kasta ner alla möjliga rester i en ugnsform, täcka över det hela med riven ost och kalla det gratäng. Blir oftast väldigt populärt oavsett vad man kastat i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det mesta blir godare med riven ost på :-)

      Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin