måndag 17 oktober 2016

Matmåndag: Fynda med Matsmart

Matsmart

Ett urval matvaror från Matsmart

 I våras bloggade jag om det priskrig på ost som fortfarande verkar pågå i butikerna och nämnde att jag provat Matsmart och Earn'd it. Den sistnämnda tjänsten lades ner inte långt senare men Matsmart finns kvar. Företaget föddes ur idén att minska matsvinnet och erbjuda billigare varor. Tillvägagångssättet är att köpa in varor med korta datum och sälja dessa varor till lägre pris. Numera säljer man även felmärkta eller "missformade" matvaror, t. ex godisbitar som inte har perfekt form. Det erbjuds också allt från städprodukter till kokböcker till låga priser.

Bäst före-dag är endast en rekommendation där tillverkaren garanterar exakt samma kvalitet, smak och textur som vid tillverkningstillfället. Faktum är att varan kan ätas i veckor – i många fall månader och till och med år – efter att datumet passerat. 

Jag provade Matsmart första gången i samband med mina 40-årsfiranden i våras då jag beställde en hel del kex, snacks, festartiklar m.m. Jag gillar kategorin "skafferi" bäst då jag försöker att äta så "rent" som möjligt och undvika godis och sötade drycker.
Överlag har jag varit nöjd med tjänsten. Det var lite problem med min första leverans (en av produkterna höll inte måttet) men det hanterades snabbt och smidigt av kundtjänsten.

Ett tips är också att kolla en extra gång på storleken, styckpris och jämförpris så att du inte av misstag köper på dig småpåsar med chips eller liknande. Och självklart ska man inte köpa på sig en massa produkter bara för att de är billiga - köp sånt som du vet går åt. Det kan vara en bra idé att gå ihop med kompisar eller grannar då det finns en hel del fynd att göra i kategorin "Storpack".

Jag har själv inga problem med att ignorera "bäst före datum" och istället gå på lukt och smak men jag vet att det finns många därute som absolut inte kan tänka sig att konsumera något som har "gått ut" eller som inte gillar "rester". För mig är det dock viktigt att äta bra men samtidigt hålla matkostnaderna på en rimlig nivå och då är tjänster som Matsmart ett bra hjälpmedel.

OBS! Detta inlägg är INTE sponsrat eller publicerat i samarbete med företaget som nämns i texten, det är helt enkelt en tjänst som jag provat och gillat.

7 kommentarer:

 1. Överhuvudtaget är kort datum en mycket fin grej för att kunna äta bra, billigt och dessutom minska svinnet. Skrev själv ett litet inlägg förra veckan om detta http://www.tradevenue.se/fantastiskafarbrorfri/handla-mat-med-kort-datum

  SvaraRadera
 2. och Arlas ost har mjölken från Danmark! köper inte gärna Arla, en jätte som inte snäll mot svenska bönder.

  SvaraRadera
 3. Vissa affärer typ Willys säljer bra mat med kort datum för ½ priset - inte många affärer som orkar med den hanteringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nya Willys i Amhult är på bra på det!

   Radera
  2. Där jag bor har alla butiker detta...med mellan 30-70% rabatt beroende på vara och hur mycket de har i lager.

   Radera
 4. Jag väntar just nu på leverans från matsmart. Jag har beställt några gånger då och då. Denna gången upplevde jag att de fått ett större sortiment, eller så råkade sortimentet passa mig just denna gång.
  På bara ett paket maskindiskmedel har jag tjänat in frakten. Precis samma diskmedel som vi alltid köper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar som om sortimentet varierar från gång till gång.

   Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin