måndag 31 oktober 2016

Happy halloween!

Happy halloween

Så var det dags för Halloween igen. Man kan tycka vad man vill om det som importerad och kommersiell högtid men jag har alltid tyckt att det kan behövas lite skoj så här mitt i mörka hösten.

I år håller vi firandet på en lagom nivå, inga fester med utklädnad och läskig mat. Vi tjuvstartade redan igår med att göra i ordning och tända pumpan. Till middag blev det sen pumpasoppa på inkråmet (här finns ett lyxigt recept med saffran i soppan).
 Ikväll ska dottern ut med en kompis och tigga godis och själv har jag köpt hem en massa äckligt godis ifall det skulle ringa på dörren. Säkrast att välja sådant man inte gillar själv...
I vårt område råder det någon sorts överenskommelse om att man endast går runt den 31/10, mellan klockan 18-21 och bara till dem som signalerar att de är öppna för att ta emot besök genom en tänd lykta vid ytterdörren. Själv har jag förvarnat mina grannar om det kommer att ringa på dörren.
Nej, för mig blir det en lugn kväll med Midnattssol i repris och lite rostade pumpakärnor.

2 kommentarer:

  1. Tack det samma!

    P.S.
    försökte komma in på din blogg på biblioteket, det gick inte: Din åtkomst har blivit nekad på grund av innehållet i denna kategori: "Por¤¤¤raphy"

    SvaraRadera
  2. Tack Hannele, det måste jag kolla upp!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin