onsdag 3 februari 2016

Nyfrälst podcastlyssnare

Untitled

Jag vet att jag är sen på bollen men nu har även jag också upptäckt det här med podcasts. Efter en tuff höst där jag insåg att jag höll på att bli utbränd av heltidsstudier + heltidsjobb, föreningsengagemang och en uppslitande separation tappade jag lusten både att läsa bloggar men också att skriva själv. Det var inte förrän jag upptäckte bloggrelaterade podcasts som jag fick lite ny bloggenergi. Jag har aldrig varit någon ljudboksperson - jag tappar koncentrationen efter ett tag  - men lagom långa podcasts funkar! Rösten måste vara rätt också!

Det började egentligen med Optimal Living daily, en podcast där Justin Malik läser upp andras blogginlägg som handlar om privatekonomi, personlig utveckling och  minimalism m.m. Poddarna är lagom långa, ca 8-15 min vilket passar mig perfekt. Inläggen kommer från kända bloggare som Leo Babauta, the Minimalist och Mr Moneymustach med flera. Vissa av inläggen hade jag läst tidigare men blev som nya igen när jag lyssnade på dem. Jag hittade även några som jag hade missat tidigare.
Några av mina favoritavsnitt:

052: A Simpler Family Life: Starting Life Anew With Our 6 Kids by Leo Babauta with The Minimalists (Children & Minimalism)

030: Financial Freedom: 5 Difficult Steps to Get Out of Debt, Create a Simple Budget, Plan for the Future, and Regain Control of Your Finances

027: Simple Finances: How and Why to Build Up a Cushion in the Bank by Leo Babauta of ZenHabits.net (How to Save Money)
- vilket i princip är samma tankegångar som ligger bakom YNAB


Jag lyssnar också på the Minimalists podcast. Deras poddar är längre och passar t. ex bra om man är ute och går eller liknande.

En tredje podcast som jag gillar är Svenska dagbladets "understreckare" och eftersom mina barn är extremt spelintresserade gillar jag att hålla mig ajour genom den utmärkta podden Mamma, pappa, spel som drivs av en gammal kompis. Den var dessutom nominerad till årets podcast 2015 av Eurogamer, kul!


Jag lyssnar på podcast i iPhonens podcastapp.Jag gillar att man kan söka bland avsnitt, t.ex om man lyssna på intervjuer med personer som Mr Moneymustasch även om man inte vill prenumerera på en specifik podcast. Jag har fått tips om appen Overcast men tycker inte att den är lika bra.

Har du några bra podcast tips?

12 kommentarer:

 1. http://downshift.se/andrasatt/

  Har inte lyssnat själv men verkar intressant

  På engelska "the slowhome podcast"

  Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Jag poddar mycket radio! Dokumentärer från P1 och P3, söndagsintervjun i P1 och också Medierna. Då och då Det politiska spelet. Happier med Gretchen Rubin dör hon snackar med sin syrra om hur man blir gladare och mer till freds, ändrar vanor och så. Jag retar mig ganska mycket på henne, men uppenbarligen får jag ut nånting:)

  Gillar Värvet för intressanta personintervjuer. Jag är inte så förtjust i det snickesnackande som många, många poddar består av. För mycket oredigerad tankeverksamhet - sånt har jag nog av i mitt eget huvud;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att oredigerad tankeverksamhet är ointressant. Värvet har jag också lyssnat på vid enstaka tillfällen. Gretchen ska jag också prova!

   Radera
 3. lite sen också, men är dålig på att lyssna

  SvaraRadera
 4. Good Life Project med Jonathan Fields, Fair Talks (intervjuer), Sunshinepodden (intervjuer) och Happier med Gretchen Rubin och Elizabeth Craft.

  SvaraRadera
 5. Jo, lyssnar/tittar du på TED talks, 20 min föreläsningar! Jag älskar TED!

  -Minimalists A Rich Life With less stuff

  -Paradox of choice, Barry Schwartz

  - Graham Hill, less stuff more happiness & why I´m a weekday vegetarian

  - How to live to be 100

  - Rachel Botsman, The case for collaborative consumption

  https://www.ted.com/talks/robert_waldinger_what_makes_a_good_life_lessons_from_the_longest_study_on_happiness

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är dålig på att kolla på TED talks, jag vet att det finns massor av bra! Tack för tipsen!

   Radera
 6. Mamma, pappa spel lät intressant. Den ska jag prova!

  Jag lyssnar på en del radioprogram så som Söndagsintervjun, Kropp och själ, Klotet och så sommar/vinterpratarna förstås. Dessutom gillar jag podcasten Färd om friluftsliv.

  SvaraRadera
 7. Tim Ferriss show slår det mesta- - vissa intervjuer är magiska. Nu senast Naval Ravikant. Annars intervjuer med Chris Sacca och Maria Popova. Gillar också Happier och EconTalk med Russ Roberts älskar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen, en massa intressant att kolla upp!

   Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin