fredag 12 februari 2016

Veckans miniboende

Tiny house in a windstorm


Härom dagen öppnade jag min bloggläsare Feedly för fösta gången på många månader. Jag scannade lite snabbt igenom blogginläggen, rensade ut en massa bloggar som inte länge kändes intressanta men hittade även ett och annat guldkorn. Ett av dem var ett inlägg om  det här miniboendet, ett ombyggt garage i Berkley. Paret byggde "helt enkelt" om och inredde en släktings garage till ett fungerande miniboende. Bygget fick ta tid vilket var en fördel med tanke på att strävade efter att återvinna och återanvända allt från byggmaterial till möbler.

The biggest challenge was almost certainly the flooring. We strived so hard to purchase almost nothing new (and succeeded!) for the new house and challenged ourselves to use only reclaimed building supplies.

Värt att notera är att paret valde bort en loftsäng, något som annars är vanligt i miniboenden, med tanke på sina hundar. De har också tillgång till en trädgård - och ett hemmakontor i ett fd skjul. Men var är toaletten? Här kan man se ett reportage om deras förra hem i Oakland.

Tiny - ett boende med konsekvenser
Jag hittade också en extremt intressant artikel, A Cautionary Tale on Tiny Houses där det med all tydlighet framgår att nuvarande detaljplaner och kostnader (i USA) gör det svårt att hitta bra ställen att bygga/parkera ett miniboende om det inte är tänkt att fungera som en friggebod/gäststuga eller liknande, dvs ett komplementboende. Även kände miniboendeförespråkare som Tammy från bloggen Rowdy Kittens skriver om de komplikationer som det medför att bo "tiny".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin