måndag 8 februari 2016

Matplaneringsmåndag

Lunchlådor

Matplanering är viktig del i min strategi för att leva ekonomiskt och miljömässigt uthålligt. Idag sitter jag och går igenom veckomenyn för vår kommande sportlovsvecka.För att göra det enkelt för oss brukar vi hålla oss till samma veckomeny år efter år, den hittar du här. Jag behöver dock planera in lite mer mellanmålsmat, något som ger energi i backen så att man orkar med de där sista åken. Dessutom ska jag försöka att minska mängden överblivet och köpa mindre paket ris och socker det här året.

Liksom tidigare år lägger jag en del tid att att planera inköpen för att dra nytta av specialerbjudanden Förra veckan var det t. extrapris på rotsaker och ekologisk hårdost. Eftersom jag inte äger någon bil kan jag heller inte handla mer mat än vad jag kan bra.

Även i år kommer vi att vara 4 vuxna och 2 barn som delar på kostnaderna och vi använder oss av den smarta appen Splitwise. På så sätt får vi enkelt en överblick över vad vi har lagt ut på vedsäckar, bensin, hyrbil, mat, vin etc. Efter veckan ser vi enkelt hur mycket vi är skyldiga varandra.

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin