söndag 13 mars 2011

Fastekampanjen 6 mars - 17 april 2011Aldrig förr har vi varit så rika i världen, ändå dör 16 000 barn varje dag till följd av hunger. Så kan vi inte ha det. Den 6 mars drog vi igång fastekampanjen. Nu gör vi ALLT för att utrota hungern. Var med du också, så gör vi det tillsammans!

Förra söndagen drog Svenska kyrkan igång årets fastekampanj med temat "ALLT för att utrota hungern". Målet är att samla in 45 miljoner och kampanjen pågår mellan 6 mars och 17 april.
Det övergripande temat för de senaste tre årens fastekampanjer har varit klimatet med fokus på vatten och överlevnad. Årets fastekampanj blir det första året med ett nytt tema för de kommande tre åren, nämligen rätten till mat. En koppling till klimatförändringarna är också aktuell i samband med temat, då de påverkar fattiga människors möjlighet att få tillgång till mat.

Därför är människor hungriga
Det finns tillräckligt med mat i världen men människor går hungriga bland annat därför att:

  • de inte har råd att köpa mat
  • de inte kan påverka sina liv
  • att deras jordbruk är outvecklat, de saknar bra utsäde, kunskap och bra sätt att sälja sina varor
  • de saknar sociala skyddsnät
  • de drabbas av naturkatastrofer och konflikter
Såld för fastan
Nu kan du göra som ärkebiskopen och sälja dina prylar och låta pengarna gå till kampen mot hungern genom fastekampanjen. Gör en rensning där hemma och auktionera ut det du inte behöver på Tradera. Tradera som är Sveriges största marknadsplats på internet, har tillsammans med Payson tagit fram en teknisk lösning som gör att intäkterna från varor som auktioneras ut kan gå direkt till fastekampanjen.

För att auktionera ut en vara på Tradera
1. Gå in på www.svenskakyrkan.se/tradera
2. Klicka på banner ”ALLT för att utrota hungern”
3. Följ instruktionerna för att lägga ut din vara.
4. Betala via Payson. De efterskänker omkostnaderna för transaktionerna.

Mer
Läs mer om kampanjen som ska göra ALLT för att utrota hungern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin