tisdag 29 mars 2011

Cykeltisdag: Bike and RideFotograf/Källa:
Björn Wickenberg

Förra veckan var jag i Malmö och höll köpstoppsföredrag. Jag rörde mig mest i kvarteren kring centralstationen men där var det gott om cyklister, cykelparkeringar och automater med luft för både barnvagnar och cyklar.
Allt fler cyklar till tåg och buss. Malmö stad vill uppmuntra detta och bygger därför attraktiva cykelparkeringar - vid samtliga Citytunnelstationer - där tillgänglighet, trygghet, säkerhet och service har högsta prioritet. Sommaren 2011 är det dags för nästa moderna cykelparkering, vid Triangeln och sommaren därpå är det centralstationen i Malmö som står på tur.

I december invigdes den första av tre moderna cykelparkeringar, så kallade Bike and Ride, i Malmö. Syftet är att göra det enkelt och bekvämt att kombinera cykel med kollektivtrafik i staden. På bästa läge i P Malmös parkeringshus vid nya stationen Hyllie, ligger Malmös första "Bike and Ride"som rymmer cirka 1000 cyklar - vanliga tvåhjulingar såväl som familjecyklar. På ett enkelt sätt ställer du din cykel tryggt och säkert, alldeles intill nedgången till perrongerna.

Hos Bike & ride får du:

  • Förvaringsboxar, där du kan förvara din hjälm eller dina regnkläder
  • Gör-det-själv-ytor, där du snabbt kan reparera din cykel och även spola av den (tillgängligt enbart under bemannade timmar )
  • Toalett, dusch och lounge (tillgängligt enbart under bemannade timmar )
  • Realtidsskyltar som visar när bussarna och tågen går
  • Tryckluft dygnet runt

Cykelparkeringen är tillgänglig dygnet runt. Cykelparkeringen är bemannad kl 06.00 - 19.00 vardagar och 08.00 - 19.00 lör-, sön- och helgdagar.

Ett riktigt smart koncept och jag hoppas att fler kommuner tar efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin