fredag 4 mars 2011

Dags att förnya vårgarderoben?Bild: Conscious Collection, H&M

Hållbarhet är en långsiktig trend enligt H&M och i april lanserar företaget sin Conscious Collection, en återkommande kollektion i miljösmarta material som ekologisk bomull, Tencel ® och återvunnen polyester för både dam, herr och barn.

En avskalad skräddad look kombineras med romantisk spets, Broderie Anglaise, volanger och draperingar.

Conscious Collection är en kollektion som kommer att återkomma i H&M:s sortiment vid olika tillfällen och med olika uttryck. Vårens kollektion är en uppföljare till förra årets framgångsrika Garden Collection med miljömedvetet mode.
”Vita toner är säsongens största färgtrend, vilket känns rätt att fånga upp i denna kollektion. Det vita skapar en romantisk känsla tillsammans med spets och Broderie Anglaise, men är också grundfärgen i en sportig, avslappnad stil och i en prydlig, skräddad look för män.”

Hittar du inget du gillar hos H&M så kan du naturligtvis förnya en skön & grön vårgarderoben ändå. Jag har inte köpt speciellt mycket kläder i år eftersom jag deltar i Project 333 och det känns inte fullt lika lockande med vårkläder när istäcket fortfarande ligger tjocvkt på gator och torg. Så hur skapar man en hållbar vårgarderob?

  1. Börja med att rensa garderoben. Gå igenom det du redan har. Fundera på om du verkligen använder allt? Släng det allra slitnaste eller ge vidare till någon som väver trasmattor. Lägg undan fräscha kläder som du har tröttnat på (se punkt 3.)
  2. Shoppa på hemmaplan - kan du färga eller kanske sy om något av dina befintliga plagg?
  3. Ordna en klädbyteskväll med kompisar eller arbetskamrater.
  4. Blev det några kläder över från klädbytet så kan du försöka att sälja på Tradera eller kommission alternativt ge till Myrorna eller liknande.
  5. Handla i första hand 2nd hand eller vintage så sparar du resurser.
  6. Handla ekologiskt eller återvinningsmode från klädkedjorna .
  7. Välj Miljösmarta material. De miljösmarta material som återfinns i Conscious Collection ovan är exemplevis ekologisk bomull, ekologiskt linne, återvunnen polyester och Tencel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin