fredag 19 november 2010

Miljö, mode och mingel

DSC05851

I måndags bjöd Advokatfirman Vinge in till en kväll med mingel och föredrag på Universeum. Temat för kvällen var miljö och hållbar utveckling. Huvudtalare var Karin Stenmar från DEM Collective som berättade om hur företag kan ta miljö-, etik- och samhällsansvar. Intresset för evenemanget var stort och över 120 kvinnor fanns på plats.
Kvällen inleddes med en guidad tur längs utställningen "Vattnets väg". jag har besökt utställningen flera gånger men med en guide upptäcke rman alltid något nytt. Eftersom man dessutom följer de svenska årstiderna är djuren mer eller som nu under vintern mindre aktiva.

Efter mat och mingel bland hajarna i akvariehallen bjöd Christina Ramberg, Anna Grandin och Josefin Eriksson från Vinge på ett underhållande rättegångsspel baserat på ett fall från U.S Supreme Court, där en konsumentaktivist vid namn Marc Kaskey stämde Nike Corporation för att de vilselett allmänheten i fråga om arbetsvillkoren i Nikes produktionsanläggningar i Asien.
Rättegångsspelet fokuserade på huruvida på frågan om ett "känslofel" kan utgöra ett fel enligt svensk köprätt. Kaskey stämde Nike för att hans "Nike feeling" var som bortblåste efter att nyheterna om arbetsvillkoren nåt den amerikaska allmänheten. I det här fallet gjorde parterna upp utanför domstolen men det är ett intressant mål. I Sverige skulle det dock inte gå att stämma för en sån här sak.

Därefter var det dag för Karin Stenmar. Karin, som numera är CSR-ansvarig på Nudie jeans, pratade bland annat om hur idén till Dem Collective startade ur hennes köpbojkott mot klädkedjorna och deras snabba mode. Jag har lyssnat på henne förut och hon är alltid en väldigt engagerande och intressant talare.

Fler bilder från kvällen här här

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin