måndag 22 mars 2010

Kokboksmåndag: Moderna matsäckarBild: ICA Bokförlag


Är din familj aktiv? Tillbringar ni mycket tid ute i naturen, vid fotbollsplanen, på stranden eller i skidbacken? Här är boken för dig som har tröttnat på att packa barnens ryggsäckar med färdiglagade köttbullar och makaroner.
Den här boken hittade jag på biblioteket härom dagen. Som jag skrivit om tidigare vid flera tillfällen är jag alltid på jakt efter bra matsäcksidéer.
Tanken med boken är att man inte skall behöva spendera dyra pengar på hamburgare och korv i lunchrestauranger. De olika matsäckarna skall vara näringsrika, mättande och innehålla säsongens råvaror. I boken hittar man recept på pirriga piroger, spretiga spett och välsmakande (?) viltskav.
Boken utgår från årstiderna och innehåller både lätta och lite mer avancerade recept för både småbarnsfamiljer och familjer med lite större barn. Boken vill dessutom inspirera läsarna till att själv hitta på egna matsäckar.

Att laga en egen matsäck får "både magen och plånboken att jubla" men den här boken var inte så jätteinspirerande. Det är mycket kötträtter och en hel del matsäckar som ser smaskiga ut på de fina bilderna men hur aptitliga är de efter att ha skakat runt i en ryggsäck i flera timmar? Men jag kan definitivt tänka mig att baka lite solgula matmuffins eller steka upp lite fräsiga mozzarella bollar. Och man kan ju använda recepten som matlåda till jobbet.
De många privata bilderna ger också en viss charm till boken. En idé kan vara att använda den som inspiration när barnen bara vill ha en och samma matsäck vecka ut och vecka in.

Om författarna
Författarna Susanne Hovenäs och Katarina Wilk har båda ett stort matintresse och tillbringar mycket av sin lediga tid ute i naturen tillsammans med sina familjer. De är journalister och har arbetat många år inom tidningsbranschen bland annat som redaktörer för tidningar inom området aktiv- och hälsosam livsstil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin