onsdag 10 mars 2010

Bokonsdag: Svenskarna och deras kokböckerBild:y myemla

När jag kollade upp United Minds inför ett inlägg om förpackningar hittade jag en intressant rapport om kokböcker. I samband med lanseringen av tre nya kokböcker ville Ica Bokförlag skaffa sig kunskap om hur svenskar läser och använder våra kokböcker. En kvantitativ undersökning genomfördes och gav information som att 95 % av svenskarna har minst en kokbok hemma och att en av fem har över 20 stycken – men också lite udda statistik som att 6 % av svenskarna har läst en kokbok på toaletten.
Några av resultaten från studien:
• 63 procent kommer sannolikt att köpa en kokbok under året.
• 46 procent har köpt en kokbok för att ge bort i present.
• 27 procent har läst en kokbok i fåtöljen för att koppla av.
• 19 procent har läst en kokbok i sängen som kvällslitteratur.
• 76 procent brukar ofta använda en kokbok när de har gäster på middag.
• För att lyckas med en romantisk middag tar 62 procent ofta hjälp av en kokbok.
Nästa måndag bloggar jag om mina favoritkokböcker!

Hur använder du dina kokböcker och vilka är dina favoriter?

5 kommentarer:

 1. Framförallt som smakinspiration och för lära nya tekniker. Jag har runt 100 kokböcker och använder på något sätt hälften under ett år. Det enda jag använder till punkt och pricka är pannkaksreceptet i Vår kokbok och bakrecept.

  SvaraRadera
 2. Inspiration och för nya tankar! Mina favoriter är lite olika under olika perioder av året. Men Hemma hos jamie och Kärlek, oliver och timjan är ganska stora favoriter. Nu fick jag en ny i julklapp som också har blivit en stor inspirations källa; Peac love and food by Renee Voltaire.

  Sedan säger jag samma lika som Hans Eric "Det enda jag använder till punkt och pricka är pannkaksreceptet i Vår kokbok och bakrecept" Faktiskt!

  SvaraRadera
 3. Jag har flera kokböcker men använder i princip dem enbart för bak. Kakor och bröd. Mina bästa kokböcker är de dedikerade till bröd samt Sju sorters kakor. I övrigt har jag en egen plastmapp där jag samlar sådant jag vill göra igen eller provat på och fått receptet till.

  Till ny matlagning anvädner jag nätet.

  SvaraRadera
 4. och aldrig har vi lagat så lite mat
  i våra stora fina kök..

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag arbetar som chefredaktör på en nystartat sajt som heter Resa I Sverige (Premiär inom tre veckor).

  Detta kommer att bli en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Men det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att en stor del av sajter utgörs av bloggare. På detta sätt blir sidan ”levande” och du som besökare kan ha en ”relation” till det som skrivs genom att kommentera bloggar och sedan få offentliga svar.

  En stor del av vår verksamhet är att vi värnar om miljön och kommer att samarbeta med olika miljöorganisationer, vilka annonsintäkterna från bloggarna kommer att gå till. Detta handlar alltså om välgörenhet.

  Och nu till min fråga: Skulle DU vara intresserad av att bli en av våra bloggare, där du skriver om miljövänliga sätt att resa och annat som känns relevant för turister inom Sveriges gränser?

  Verkar detta intressant? Återkoppla till mig på nathalie@resaisverige.se för vidare information.
  MVH Nathalie

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin