tisdag 23 mars 2010

Cykeltisdag: snart cykelväder

Nu börjar jag längta efter att ta ut min cykel så tisdagar framöver planerar jag att blogga om cykelrelaterade saker. När det har blivit lite mindre snö och is på cykelbanorna planerar jag att börja cykla regelbundet till jobbet. Det är ca 17 km men jag har som mål att inledningsvis cykla 1 gång per vecka. Jag brukar ha mina saker i en ryggsäck men har vissa funderingar på att införskaffa någon typ av cykelväska. Cykelsmart bloggade om den smarta anpassningsbara cykelväskan från studio Gorm.


Bild: Studio Gorm
Den verkar inte tyvärr inte finnas i produktion än men den händige kan säkert fixa något liknande själv.

bild: Systerarna Sockervadd

Andra
cykelväskor
Nu är jag ju inte så mycket för att shoppa men Systrarna Sockervadd har många fina väskor, blommiga, cammofärgade och många andra mönster och modeller. Kolla in hjälmarna från Yakkay också.
Outdoorstore säljer sportiga väskor från Vaude
Cykelväskan.se säljer inte helt oväntat cykelväskor från en rad olika märken.
Lindbergscykel.se säljer Brooks Brick lane, en klassisk "pannier" väska för drygt 2000 kr...

Själv tänker jag titta närmare på om jag kan återanvända någon av våra gamla barnvagsväskor från Phil & Teds.

Uppdatering: Detta inlägg skrevs innan jag visste hur pass allvarlig min knäskada var. Cykelpremiären för min del kommer nog att senareläggas rätt rejält men jag hållet hoppet uppe och fortsätter min cykeltisdagar.

5 kommentarer:

 1. Idag var kanske inte den roligaste cykeldagen... Jag var blöt både inifrån och utifrån så att säga. Men det är klart, med benet i gips är det ju lätt att snacka cykel...

  Kanske en el-cykel är nåt för dig? Jag hör så många tala lyriskt och just när man har så långt som du verkar det ju alldeles perfekt!

  SvaraRadera
 2. Började själv mitt cyklande till jobb förra veckan och det var SÅ skönt! Man är så pigg, avslappnad och klar i huvudet när man kommer fram.

  Ser fram emot dina cykel-tisdags-inlägg. :)

  SvaraRadera
 3. Jag har också 17km till jobbet och tänkte cykla 1 gång i veckan när snön ger sig. Egentligen skulle jag vilja cykla mer men har dåligt samvete för barnen då får längre dagis-/skoldagar än om jag tar bilen.

  //jennie

  SvaraRadera
 4. Jag har väääligt långt till jobbet, tänkte och kommunalt en bit och cykla c 1 mil... gjorde en cykeltur i helgen... men aj vad jag har ont i rumpan :-)

  Det är bar på´t igen som maken sa så någon dag ska jag ut och trampa lite innan jag börjar mina mastodoncykelturer till jobbet.

  SvaraRadera
 5. Göteborg har ju cyklelväder nästan jämnt :)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin