måndag 29 mars 2010

ICA tar in Saltå Kvarns produkter över hela landet

Nytt från Saltå Kvarn är att de har träffat en en central överenskommelse med ICA och fr. o.m april kommer 42 av Saltå Kvarns ekologiska produkter tillgängliga för matkedjans över 1300 butiker i hela Sverige. Produkterna omfattar allt från mjöl, flingor, müsli, fröer och bönor till torkad frukt, snacks, juicer och vinäger.
Saltå Kvarns produkter finns sedan tidigare tillgängliga i de flesta av Coop:s cirka 720 butiker och i ett urval av 150 ICA.o.m-butiker som köper in direkt från Saltå Kvarn samt i butiker inom Axfood.
En av av mina favoriter från Saltå Kvarn är Arborioriset men jag skulle också gärna prova någon av vinerna.Grundrecept Risotto 4 pers

Schalottenlök 1 st
Olja 2-3 msk
Arborioris 4 dl
Buljong ca 7 dl
Vitt vin ca 3 dl
vinet kan ersättas med buljong eller vatten
Salt och svartpeppar
Parmesanost riven 1 dl

Koka upp buljongen och låt den sjuda.
Hacka löken fint och fräs den försiktigt i olja tills den blir mjuk och glasig.
Tillsätt vinet och låt koka upp.
Sänk värmen, lägg i riset och låt koka tills vätskan sugits upp. Häll nu på buljong så att riset täcks. Rör om och låt koka.
Späd med mera buljong och rör allteftersom. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 minuter. Arboriorisets kärna ska inte vara hård men ha ett tydligt tuggmotstånd. Risotton ska vara lite lös och krämig. Om riset blir för torrt, så späd bara med lite mer vätska.
Tag av kastrullen från spisen, blanda ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Serveras med lite extra parmesan.

Mer
Följ gärna Saltå kvarnbloggen!
Bondjäntan tipsar om en en härligt grön quinoasallad.


1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin