torsdag 21 januari 2010

Om du vann en miljon?Hannele bloggar om mannen som vann en miljon och det fick mig att börja fundera på vad jag skulle ägna mina dagar åt om jag vann en summa pengar.Nu vet jag att en miljon inte räcker så väldigt långt men det fick mig att börja fundera på vad jag skullegöra med pengarna. Jag är ganska säker på att jag skulle bjuda min familj på en weekend med god mat (kanske på Ängavallen eller Dala Floda värdshus) och sen betala av på huset och/eller mina studieskulder. Inte så spännande direkt men något som skulle "kännas ganska mig". Vad skulle du göra om du vann en miljon på lotto eller liknande?

7 kommentarer:

 1. Å vad man är tråkig. Studielånen först, sedan kvitta bort lite huslån. För den sista tiotusingen köper jag en elcykel.

  Nu gäller det bara att vinna den där miljonen, vilket blir svårt när jag aldrig köper några lotter...

  SvaraRadera
 2. För det första ser jag det osannolikt att jag skulle vinna en miljon då det kräver att jag köper aktier ;)

  Men om jag nu skulla vinna på en lott man får i julklapp eller liknande så skulle jag nog betala av en del på lägenhetslånet (200 000kr), ligger lite högt belånad där vilket stör min goda nattsömn.

  Sen skulle jag nog investera största delen (700 000kr) och ta kanske 100 000kr, för mig och min fästmö till en resa samt möblera om lägenheten så den blir mer enhetlig möblerad och inte så rörig som den är nu!

  Kanske att en slant hade gått till bröllopet nu när jag tänker efter också.

  SvaraRadera
 3. Jag vet precis! Att bli fri från lån är mitt långsiktiga ekonomiska mål och 1 miljon skulle hjälpa mig (oss) en bra bit på vägen. Vi har både huslång och studielån, dock inte alls då mycket i huslån som många andra 70-talister.
  Utan 1 miljon i vinst kan vi nog ändå bli skuldfria på lång sikt.

  //jennie

  SvaraRadera
 4. Prylar har man ju redan, men
  upplevelser, lära sej mer, se mer..

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt att du skriver om Ängavallen, tack!

  Vänlig hälsning,
  Familen Nordström

  SvaraRadera
 6. Betala mina skulder och investera resten i något som bidrar till ett gott samhälle.

  SvaraRadera
 7. Jag är ju lika trist som er andra, men först betala av lånet och sen skulle jag nog göra en resa för pengarna som är kvar :)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin