tisdag 12 januari 2010

Hyperlokalt är det nya svarta...

Göteborg/Gothenburg - Film Fest

Bild: zyphichore

I december lanserade Ted Valentin sin senaste kartsajt, Bokkartan.se - en sökmotor för begagnade böcker som även visar var böckerna finns på en karta. Bokkartan.se indexerar inledningsvis Bokbörsen.se och Antikvariat.net, Sveriges två största sajter för begagnade böcker, vilket gör att det redan nu finns närmare två miljoner begagnade böcker på Bokkartan. För mig personligen spelar det inte så stor roll var boken finns eftersom det oftast är lättare att ta det via posten för mig - i det här fallet värderar jag tid mer än pengar.

Häromdagen lämnade Ivan en kommentar där han efterfrågade en karttjänst för gratisannonser - det tycker jag vore en utmärkt idé!

Även bortskankes.se och freecycle i Göteborg erbjuder samma möjlighet. Nu väntar vi bara på en söksajt som sammanför alla dylika annonser :-)


Någon som känner sig hugad att dra igång ett sånt projekt?

3 kommentarer:

  1. Tack Anki, nu ser jag framför mig det nya urbana helgnöjet som en vidareutveckling på fika+shoppingpromenaden: vintage-hopping!
    Utrustad med en GPS-mobil och en korg med kaffe och kakor, ger man sig ut i staden och droppar in hos folk som har intressanta annonser där man passerar förbi. Tjötar, fikar och befriar dem på överflödiga tillhörigheter :-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin