söndag 2 september 2007

Tema barn: Barnkalas

Flowers: Kids Party

Bilden "Flowers: Kids Party" är tagen av by moriza med Creative Commons Licens.

Om några veckor fyller storebror 4 år och det vankas kalas. Jag måste erkänna att jag älskar att planera fester, det gäller även barnkalas. Jag gillar att fundera ut festteman, mat och lekar (för barnkalasen alltså). Men det finns ju gränser för vad saker och ting får kosta. Visst är det t. ex kul med en roliga tårta, hitills har jag bakat spårvagnstårta, badanketårta och rosa prinsesstårta, men jag skulle aldrig komma på tanken att hyra en hel bowlinghall, simhall eller ställa till med ponnykalas för 2500 kr. Men det kanske kommer när barnen blir äldre?

Vissa av våra vänner har börjat med att låta barnet välja mellan en "barnets dag" med familjen (där barnet får välja aktiviteter och mat) eller ett traditionellt kalas. Jag frågade sonen vad han ville ha och svaret löd kalas utan tvekan. Vi kommer förmodligen att ha ett slottskalas (en könsneutralare version av prinsesskalas - som jag skrivit om förut gillar han rosa klänningar) fast sist jag frågade skulle lillasyster vara prinsessa och han själv vara sjörövare... Lillasyster hävdade bestämt att det var tvärtom ;-D

Fester och särskilt barnkalas har blivit flådigare de senaste åren. Det skall vara teman och matchande dukningar (gärna från speciella partybutiker). Även jag har till viss del fallit för trenden, förra året köpte jag både Pippiballonger och Pippiservietter till lillasysters födelsedag men det är ingenting i jämförelse med kalasen "over there". Se t. ex (och förfasas) My Sweet 16 på MTV...

Bland våra vänner är tack och lov kalasen dock sansade, inga hysteriska mängder läsk och godis eller vråldyra presenter.

Läs mer!
Cake, but no presents please
, birthdays without pressure

Så bakar du en stålmannentårtan
Stop Going Crazy With Birthday Parties For Kids

Blås upp ballonger och koka lite korv. Punkt” Terri Herrera Eriksson om barnkalas som blivit en kvarnsten.

1 kommentar:

  1. Minns tiden med alla kalas, vi har ju fyra barn, så det blev ganska ofta, jag ville också hålla presenter i acceptabel nivå; så jag passade på att köpa små lämpliga bra presenter, som vi hade ett litet "lager" hemma, för barnen kom med sina inbjudningar med ganska kort varsel.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin